Yvonne Coldewijer geeft toe: ‘Ik heb fouten gemaakt’

WhatsApp Image 2024 06 11 at 125428 1jpg

Yvonne Coldewijer, voorheen bekend als de juicekoningin, heeft haar focus verlegd naar andere zakelijke ondernemingen.

Hoewel ze een omzet van een miljoen euro behaalde met haar kledingwebshop, geeft ze toe dat er geen winst werd gemaakt. “Ik heb een aantal fouten gemaakt,” bekent ze.

In een video op haar YouTube-kanaal Life of Yvonne, dat voorheen bekend stond als een juicekanaal, deelt Yvonne haar ervaring van het verlies van een miljoen euro binnen een jaar.

“Ik heb natuurlijk een webshop en anderhalf jaar geleden opende ik een fysieke winkel erbij. In een tijd waarin alles steeds meer online gaat, dacht ik: waarom niet?”

”Het is mijn droom om ooit een eigen boetiek te hebben,” legt ze uit. Yvonne begon met het alleen runnen van haar webshop, maar besefte al snel dat ze hulp nodig had.

Yvonne vervolgt: “Het is voor mij een logische beslissing om een team van personeel samen te stellen, omdat je soms gewoon niet verder kan groeien in je eentje.”

Yvonne merkt op: “Inmiddels ben ik iets wijzer geworden en wil ik hier een beetje op terugkomen.” In eerste instantie nam ze twee werknemers aan, maar bij de opening van een fysieke winkel in Amsterdam breidde het personeelsbestand uit.

“Mensen moesten pakketjes gaan inpakken, in de winkel staan om klanten te bedienen. In totaal had ik zeven medewerkers in dienst, waaronder enkele ZZP’ers,” zegt Yvonne.

Op dat moment was Yvonne zwanger. “Ik had ook nog mijn andere belangrijke baan als Queen of Juice, dus kon daar niet aanwezig zijn,” legt ze uit.

“De werknemers waren voornamelijk bezig met online taken zoals content maken, pakketten versturen, inkooporders tellen en het organizen van het magazijn,” vertelt Yvonne.

Volgens Coldeweijer was de winkel eigenlijk vooral een magazijn op dat moment. Dit was niet direct merkbaar in de omzet, zoals ze uitlegt:

Coldeweijer benadrukt dat haar eigen content op Instagram de meeste sales genereerde, dus de extra content was leuk maar niet noodzakelijk:

In de week had ze weinig klanten behalve op zaterdag, wanneer het druk werd.

Yvonne gaf aan dat de kosten van het pand niet werden terugverdiend, ondanks een mogelijke winst van 50.000 euro uit een miljoen. Het geld was snel verdwenen, zoals ze uitlegt:

1. Deze fouten zal ze niet nogmaals maken.
2. Het is bewonderenswaardig dat ze haar ervaring deelt.
3. Wat een kostbare vergissingen!
4. Yvonne onthult iets opmerkelijks!
5. Dit zal haar flink van streek hebben gebracht…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven