Woningbouw komt in actie: Gezin heeft al maanden geen huur betaald!

mkojpg

Een gezin met jonge kinderen dreigt hun huis te moeten verlaten vanwege betalingsachterstand op de huur.

Vader Joshua heeft aan The Sun onthuld dat het gezin op dit moment in onzekerheid verkeert over hun woonsituatie, wat hartverscheurend is.

Dit gezin, met een jongste kind van slechts 13 maanden oud en de moeder Amy die zwanger is van hun vierde kind, heeft moeite om rond te komen van een uitkering.

De woning waarin ze verblijven staat op naam van Victoria Robertshaw, de overleden ex-vriendin van Joshua.

Na het overlijden van Victoria is Joshua daar blijven wonen en later is ook zijn nieuwe vriendin Amy bij hem ingetrokken.

Hoewel ze beiden juridisch niet gerechtigd zijn om in het huis te wonen, hebben ze al maandenlang geen huur betaald.

Ondanks aangeboden opties van de gemeente Barnsley, hebben Joshua en Amy deze geweigerd uit angst dat het gezin uit elkaar zal vallen.

Er zijn pogingen ondernomen door de woningbouwvereniging, Sanctuary Housing, om te helpen, maar op 31 januari heeft de rechter toch een uitzettingsbevel uitgevaardigd.

Ondanks de deadline van zeven dagen om het huis te verlaten, verblijft het gezin nog steeds in de woning.

Het gemeenteraadslid Jenny Platts heeft bevestigd dat er actief gezocht wordt naar alternatieve huisvesting voor het gezin.

Joshua en Amy blijven echter standvastig en wachten op verdere stappen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven