Geert Wilders voorspelt positieve veranderingen voor Nederland: “Een zonnige toekomst in het vooruitzicht”

WhatsApp Image 2024 05 14 at 142119 1jpg

Onder het motto van “Het wordt weer zonnig in Nederland” presenteerde PVV-leider Geert Wilders donderdagochtend het nieuwe akkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB.

Met trots op het behaalde resultaat verklaarde hij: “Er staat een frisse wind op het punt te waaien.” Caroline van der Plas van BBB was zo enthousiast dat ze nauwelijks kon slapen.

Bizarre juice over minder fraaie kant Caroline van der Plas: ‘eigenlijk een schrijnend verhaal’

Ze prees haar collega-partijleiders: “Drie toppers,” zei ze opgetogen. De vier partijleiders erkennen dat het bereiken van deze overeenkomst niet zonder moeilijkheden was.

Grote irritatie bij Caroline van der Plas: ‘Mag ik nog ademen mensen?’

Wilders stimuleert zijn collega’s van VVD, NSC en BBB om te blijven investeren in hun samenwerking. NSC-leider Pieter Omtzigt voorspelt al dat er onderlinge spanningen zullen ontstaan tussen de toekomstige coalitiepartners.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Tijdens de presentatie van het akkoord sprak Wilders zijn dank uit aan zijn mede-onderhandelaars en benadrukte hij het belang van blijvende investeringen in de politieke samenwerking.

De afgelopen halfjaar verliepen de onderhandelingen stroef, met interne conflicten en wantrouwen als kenmerkend.

“Ik denk dat we vaak dachten dat het niet zou lukken,” merkte VVD-leider Dilan Yesilgöz op. “We hebben veel meegemaakt, maar hier staan we dan.”

Omtzigt voorspelt dat er nog steeds botsingen zullen zijn tussen de “vier behoorlijk uiteenlopende partijen”: “U zult een grotere verscheidenheid zien dan u gewend bent van een coalitie.”

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

“We nemen onze verantwoordelijkheid,” reageerde Yesilgöz voorzichtig op de vraag of ze blij is met de deal.


Tijdens de presentatie benadrukten de vier partijleiders hun belangrijkste speerpunten. Vooral Wilders legde de nadruk op de strenge asielparagraaf, terwijl de VVD tevreden is over defensie, veiligheid, blijvende steun voor Oekraïne en lastenverlichting.


Omtzigt benadrukte bestaanszekerheid, met speciale aandacht voor de verlaging van de energieaccijns en een bouwimpuls van 7 miljard euro.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Van der Plas sprak enthousiast over versoepelingen voor boeren, tuinders en de visserij. Ze was tevreden over haar “drie fantastische nieuwe bondgenoten”: “Het resultaat mag er zijn.”

Groot alarm: Caroline van der Plas moet programma afbreken na bericht van zoon!

Geert Wilders deelt een aantal van zijn grote plannen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven