Je had die oude Flippomap niet moeten weggooien: Zo veel geld kan een flippo waard zijn!

flipjpg

Als je uit de jaren 90 komt, herinner je je vast de Flippo’s. Deze kleine schijfjes waren een ware rage en kwamen bij een zak Smiths chips.

Elke zak chips bevatte één of meerdere Flippo’s die verzameld werden in speciale Flippomappen.

Flippo’s waren razend populair; scholen organiseerden zelfs ruilmiddagen voor deze hype. Hoewel ze minder zichtbaar zijn geworden, zijn ze niet vergeten.

Heb je nog een oude Flippomap ergens op zolder liggen? Dan is het wellicht de moeite waard om deze tevoorschijn te halen. Complete mappen kunnen namelijk behoorlijk wat geld opleveren, vooral als er zeldzame Flippo’s bij zitten.

Drukfouten zijn zeldzaam, maar als je een Flippo met een drukfout hebt, kan deze aanzienlijk meer waard zijn. Op verkoopplatforms zoals Marktplaats worden ze soms aangeboden voor gemiddeld 15 euro per stuk.


Ook zijn er de Joker Flippo’s, waarvan de waarde ongeveer acht euro kan zijn als ze in goede staat zijn. De Super Jokers waren bedoeld om ontbrekende Flippo’s in verzamelingen aan te vullen.


Bovendien zijn er de zeer zeldzame kerstflippo’s die in 1996 aan personeel van Smiths werden uitgedeeld.


Deze zeldzame exemplaren worden zelden te koop aangeboden, maar als dat wel het geval is, kunnen de prijzen aanzienlijk zijn. Dus, voor liefhebbers van Flippo’s is het verstandig om hun collectie goed te bekijken.

1. “Ik had die map nooit moeten weggooien!”
2. “Heb jij de gevulde map nog? Dit kan het je opleveren!”
3. “Beetje jammer dat ik al mijn flippo’s vroeger weg heb gedaan”
4. “Veel mensen zullen nu wel balen!”
5. “Bewaren was dus veel beter geweest!”

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven