Moet het deurtje van de wasmachine open of dicht na gebruik? Veel mensen weten het niet!

wasm 1jpg

Bij onze dagelijkse huishoudelijke taken zijn het vaak kleine details die over het hoofd worden gezien, maar die toch een grote impact kunnen hebben op onze elektrische apparaten en kleding.

Een van deze details is hoe we onze wasmachine behandelen nadat we een was hebben gedraaid.

Vaak hebben mensen de gewoonte om het deurtje van de wasmachine direct te sluiten na het wassen van kleding.

Hoewel dit opgeruimd lijkt, kan het onvoorziene gevolgen hebben voor zowel de machine als de gewassen kleding.

Specialisten adviseren om na gebruik de deur van de wasmachine op een kiertje te laten staan. Dit eenvoudige gebaar kan een aanzienlijk verschil maken.

“Het wordt aanbevolen om na elke wasbeurt de deur van de wasmachine op een kier te zetten. Dit geeft vocht de mogelijkheid om te verdampen en voorkomt onaangename geurtjes,” wordt er advies gegeven.

Door het open laten van de deur wordt de vorming van schimmel en onaangename geuren voorkomen. Dit komt niet alleen de machine ten goede, maar ook je kleding.

Niet alleen de deur heeft speciale aandacht nodig, maar het is ook slim om het zeepbakje van de wasmachine open te laten na gebruik.

Op deze manier kan de binnenkant van de machine drogen en wordt voorkomen dat achtergebleven water later problemen veroorzaakt.

Als het niet mogelijk is om de was meteen na het programma op te hangen, is het essentieel om op zijn minst de deur open te houden.

Het achterlaten van natte was in de machine kan leiden tot de groei van bacteriën en schimmels, wat onaangename geuren veroorzaakt die moeilijk te verwijderen zijn. Het open laten van de deur kan dit risico aanzienlijk verminderen.

Deze simpele stappen kunnen helpen om de levensduur van je wasmachine te verlengen en bij te dragen aan frissere, schonere was.

Bepaalde textiel blijft lekker fris door ze goed te luchten, niet in de wasmachine te gooien voor een korte routine. Het luchten van kleding zorgt voor een aantal voordelen voor zowel je apparaten als je persoonlijk comfort.


Een kleine moeite met grote voordelen: bepaal textiel lekker fris door ze regelmatig goed te luchten en te voorkomen dat ze gewassen moeten worden.


1. Ik geef het eerlijk toe, ook ik doe het fout!
2. Stom nooit aan gedacht eigenlijk
3. We doen het blijkbaar met velen verkeerd!
4. Ik wist het eigenlijk ook niet.
5. Voortaan ga ik dit dus ook maar doen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven