Moet het deurtje van de wasmachine open of dicht blijven na gebruik?

wasm 1jpg

In de alledaagse routine van het huishouden worden soms kleine zaken over het hoofd gezien die echter een grote invloed kunnen hebben op onze apparaten en kleding.

Een belangrijk aspect is de behandeling van de wasmachine na een wasbeurt.

Velen sluiten meteen de deur van de wasmachine na het wassen van kleding.

Dit lijkt ordelijk, maar kan onvoorziene gevolgen hebben voor zowel machine als kleding.

Deskundigen adviseren om de deur van de wasmachine na gebruik op een kier te laten staan, omdat dit eenvoudige gebaar een groot verschil kan maken.

“Het is het beste om de deur van je wasmachine op een kier te laten staan na elke wasbeurt. Dit geeft het vocht de kans om te ontsnappen en voorkomt onaangename geurtjes,” luidt het advies.

Een manier om problemen te voorkomen is door de deur open te laten. Dit kan helpen om schimmel en onaangename geurtjes te vermijden. Het is niet alleen gunstig voor de wasmachine, maar ook voor je kleding.

Extra aandacht verdienen niet alleen deur, maar ook het zeepbakje van de wasmachine. Na gebruik is het verstandig om deze open te laten staan.

Het open laten van het zeepbakje kan helpen de binnenkant van de wasmachine te laten drogen en problemen voorkomen die kunnen ontstaan door achtergebleven water.

Als je niet meteen na het wasprogramma tijd hebt om je was op te hangen, is het van belang ten minste de deur open te houden.

Als je natte was in de machine laat zitten, kan dit leiden tot de groei van bacteriën en schimmels, met onaangename geuren tot gevolg. Deze geuren zijn lastig te verwijderen, maar door de deur open te laten, kan dit risico aanzienlijk verminderd worden.

Door deze simpele stappen te volgen, kun je de levensduur van de wasmachine aanzienlijk verlengen. Succes met het wassen!

Door je wasmachine te verlengen, kan je zorgen voor frissere, schoner ruikende kleding.

Het is een kleine moeite met grote voordelen voor zowel je huishoudelijke apparaten als je alledaagse comfort.

Ik wist het eigenlijk ook niet…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven