Politie waarschuwt: Valse agenten gaan langs de huizen!

polljpg

Er zijn oplichters die zich voordoen als agenten en proberen bankpassen, contant geld en sieraden te stelen, waarschuwt de politie.

Er zijn de afgelopen weken tientallen meldingen bij de politie gedaan over nepagenten die aan de deuren verschijnen.

De oplichters hanteren een slimme aanpak: eerst bellen ze het potentiële slachtoffer op en beweren dat het adres in een adresboekje staat dat bij een recente inbraak is gevonden.

Ze waarschuwen tijdens het telefoongesprek dat het huis mogelijk het volgende doelwit van een inbraak kan zijn.

Om te voorkomen dat er wordt ingebroken, adviseren de oplichters om kostbaarheden af te geven. Als het slachtoffer hiermee akkoord gaat, zal er een persoon aan de deur komen die zich voordoet als rechercheur.

Volgens Sybren van der Velden Walda, die projectleider Senioren & Veiligheid is bij de politie, hebben slachtoffers vrij snel door dat iets niet in de haak is.

Ondanks dat feit worden ze toch onder druk gezet door de criminelen om snel te reageren, waardoor sommigen nog steeds in de val trappen.

Deze oplichters zijn zeer bedreven; soms weten ze zelfs namen van de kinderen van de slachtoffers of noemen ze de naam van de wijkagent, wat het vertrouwen versterkt.

De politie benadrukt het belang van het doen van aangifte bij dit soort incidenten en het noteren van het telefoonnummer van de nepagent. Extra informatie stelt de politie in staat om deze praktijken sneller te stoppen.

1. De politie legt uit hoe deze nepagenten te werk gaan:
2. De politie legt uit hoe deze oplichters te werk gaan:
3. Mocht je dit gebeuren, trek dan gelijk aan de alarmbel!
4. De nepagenten doen vervolgens dit voorstel:
5. Via deze stappen gaan de nepagenten te werk:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven