Let op: dit zijn signalen die kunnen wijzen op een beroerte bij vrouwen!

beroerte 1jpg

Stel je voor hoe elk jaar ongeveer 46.000 mensen getroffen worden door een beroerte, wat neerkomt op zo’n 125 personen per dag.

Beroertes treffen zowel mannen als vrouwen en het opmerken van vroege waarschuwingssignalen is van groot belang.

Ongeveer 80% van deze gevallen houdt verband met een herseninfarct en de overige 20% bestaat uit hersenbloedingen, die een aanzienlijk hoger sterftecijfer hebben.

Jaarlijks overlijden ongeveer 9.000 mensen aan de gevolgen van een beroerte, wat aanzienlijk is.

De algemene waarschuwingssignalen, zoals een hangende mondhoek, verwarde spraak en verlamming van een arm, zijn bekend en komen zowel bij mannen als vrouwen voor.

Nieuw onderzoek toont echter aan dat de symptomen van een beroerte bij vrouwen vaak verschillen van die bij mannen.

Vrouwen kunnen unieke risicofactoren hebben, zoals psychische gezondheidsproblemen, zwangerschap, migraine en het gebruik van anticonceptiepillen.

Bovendien kunnen de voorboden van een beroerte bij vrouwen ook anders zijn, met onder andere ongebruikelijke waarnemingen, misselijkheid, overgeven, gedragsveranderingen, pijn, flauwvallen, epileptische aanvallen, benauwdheid, hikken en onrust.

Deze minder bekende symptomen van een beroerte bij vrouwen zijn van vitaal belang om op te letten. Het delen van deze informatie en extra alertheid kunnen levens redden.

Onthoud altijd: kennis is macht. Het bewustzijn van deze verschillen stelt ons in staat om effectief te reageren op deze levensbedreigende situaties.

Deze symptomen moet je zeker niet negeren!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven