Doorzoek de oude dozen op zolder: Deze VHS-banden zijn nu veel geld waard!

band 1jpg

In een tijdperk van dvd’s en streaming lijkt het gebruik van videobanden voor het bekijken van films bijna vergeten te zijn.

Toch loont het de moeite om je oude collectie te doorzoeken, aangezien bepaalde VHS-tapes vandaag de dag aanzienlijke waarde blijken te hebben.

VHS-tapes zijn al in omloop sinds de jaren ’70 en hadden destijds een gemiddelde prijs van ongeveer 75 gulden, wat vandaag de dag ongeveer € 35 zou zijn.

Tegenwoordig kunnen sommige van deze tapes tienduizenden euro’s waard zijn, vooral de films uit de jaren ’80 blijken zeer kostbaar te zijn.

Neem bijvoorbeeld een oude videoband van “Back to the Future” uit 1985, die onlangs voor maar liefst 75.000 dollar werd verkocht, wat omgerekend neerkomt op ongeveer € 69.000.

Ook films uitgebracht door 20th Century Fox in 1977, zoals “The Sound of Music”, kunnen honderdduizenden tot zelfs miljoenen euro’s opbrengen. Dit wordt gemeld door Jay Carlson van Heritage Auctions.


“Een film uit 1976 die meerdere Oscars heeft gewonnen, zoals ‘Rocky’ met Sylvester Stallone, kan nu zo’n € 25.000 waard zijn in de vorm van een originele VHS-band.”


“Disney-films op VHS hebben ook aanzienlijke waarde; zo wordt de animatiefilm ‘Beauty and the Beast’ uit 1991 op Ebay bijna verkocht voor € 2.000.”


“Fans van ‘The Lion King’ kunnen ruim € 2.000 verdienen als ze nog steeds de videoband bezitten, aangezien dit momenteel wordt geboden op Ebay. De waarde van oude VHS-banden wordt hoofdzakelijk bepaald door nostalgie en zeldzaamheid.”


“Veel verzamelaars hechten grote waarde aan deze objecten vanwege hun rol in hun jeugd.”


“Volgens Philip Baker, maker van VideoCollector, is VHS speciaal vanwege zijn rol als eerste toegankelijke manier voor mensen om thuis films te kijken.”


“Bovendien is het bezitten van een videorecorder vandaag de dag zeldzaam, wat de waarde van deze banden verder verhoogt.”


In tegenstelling tot het gebruikelijke is er een groei geweest in de markt voor collector’s items zoals oude games en gadgets, naast het lang bestaande verzamelen van oude videobanden.


Overweeg daarom om je oude bezittingen eens te inspecteren; die stoffige opslagplaats van nostalgische items kan verrassend lucratief blijken te zijn.


Misschien kom je wel verborgen schatten tegen die aanzienlijke bedragen kunnen opbrengen.


Met de opkomst van moderne technologieën hebben bepaalde oude VHS-banden aanzienlijk aan waarde gewonnen.


Vooral films uit de jaren ’80 en ’90, met name klassiekers en Disney-films, kunnen aanzienlijke waarden vertegenwoordigen vanwege hun sentimentele waarde en zeldzaamheid.


Wacht dus niet langer en ga op zoek in die oude dozen om te ontdekken of jij een gelukkige bezitter bent van een van deze waardevolle videobanden.


1. Oude VHS banden van Disney worden met grof geld verkocht
2. Ik heb spijt dat ik alle banden weg heb gedaan!
3. Jeetje wat een bedragen, dom dat ik ze weg heb gedaan!
4. Vooral deze banden zijn een fortuin waard!
5.VHS banden van Disney zijn heel veel geld waard!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven