Belangrijke tip om tekenbeten te voorkomen met een eenvoudige methode!

teken 1jpg

Met de komst van de lente en het naderende zomerse weer is het weer tijd voor buitenactiviteiten zoals picknicken, barbecueën en kamperen.


Maar helaas brengt dit mooie weer ook teken met zich mee, vooral in bosrijke gebieden en plekken met hoog gras.


Teken kunnen gevaarlijk zijn vanwege mogelijke ziekteoverdracht, zoals bij de ziekte van Lyme.


Om dit te voorkomen, wil ik een lijst delen van vijf essentiële oliën die niet alleen teken afweren, maar ook nog eens lekker ruiken tijdens de zomer.


Lavendelolie: Deze olie heeft een aangename geur voor mensen, maar schrikt teken en andere insecten af.


Poleiolie: Deze olie, uit dezelfde familie als munt, staat bekend om zijn insectenwerende eigenschappen vanwege de giftigheid voor veel insecten.

Met een verfrissende citrusgeur is citroengrasolie niet alleen aangenaam voor de neus, maar ook erg handig, omdat het direct op de huid kan worden aangebracht.

Eucalyptusolie is perfect om teken op afstand te houden en biedt verlichting als je toch gestoken bent.

Limoenolie is een andere optie waar teken niet van houden. Het direct aanbrengen op de huid en het sprayen op kleding zorgen voor extra bescherming.

Gebruik van deze essentiële oliën zorgt ervoor dat je zorgeloos van de buitenlucht kunt genieten, zonder last te hebben van tekenbeten.

Deel deze tips met vrienden en familie, bijvoorbeeld via Facebook, om ervoor te zorgen dat iedereen beschermd is en optimaal van het mooie zomerweer kan genieten!

Ideaal voor de echte natuurliefhebbers!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven