Al eeuwenlang bestaat inbreken als fenomeen, maar de methoden die dieven hanteren om huizen te selecteren, blijven veranderen.
Recent is er een nieuw inbraaktrucje ontdekt, zoals beschreven door het AD: het gebruik van tuinaarde.
Deze methode is recentelijk meerdere malen waargenomen in Rotterdam, waar bewoners een verzameling aarde op hun deurdrempel aantroffen.
Volgens de politie wordt deze strategie toegepast om te controleren of de bewoners thuis zijn of niet.
Een schone drempel duidt meestal op aanwezigheid van iemand thuis die de aarde heeft verwijderd. Deze aanpak is niet geheel nieuw.
In het verleden werden vergelijkbare methoden gebruikt, zoals het plaatsen van takjes of papiertjes onder de deur om te zien of deze na enkele dagen onaangeroerd blijven.
Dit kan een indicatie zijn van afwezigheid van de bewoners. Deze sluwe tactieken illustreren hoe inventief inbrekers kunnen zijn.
De emotionele impact van een inbraak mag ook niet onderschat worden. Voor velen is hun huis een toevluchtsoord, en een inbraak kan diep doordringen in het gevoel van veiligheid en geborgenheid.
Het gaat verder dan alleen materiële schade; het is een schending van persoonlijke privacy die blijvende emotionele sporen kan nalaten.
1. Wees alert, voorkomen is beter dan genezen!
2. Deze methode is onlangs al herhaaldelijk waargenomen
3. Dit is de nieuwste inbraakmethode die ze toepassen!
4. Wees op je hoede:
5. Deze truc is al herhaaldelijk toegepast!