Groot aantal producten teruggeroepen in Japan vanwege vreemde vondst in witbrood!

bakkerij 1jpg

Er is een omvangrijke productterugroepactie opgezet door een vooraanstaande Japanse broodfabrikant, Pasco Shikishima Corporation, naar aanleiding van een vreemde vondst in ongeveer 104.000 zakken gesneden witbrood.

De recente ontdekking van resten van een zwarte rat in ten minste twee broden heeft geleid tot deze actie, zo berichtte BBC News.

Het brood van Pasco is een favoriet in vele Japanse huishoudens en behoort tot de best verkochte broodmerken in het land.

Hoewel het bedrijf niet heeft onthuld hoe deze verontreiniging heeft kunnen plaatsvinden, heeft het wel toegezegd om de kwaliteitscontroles aanzienlijk te verbeteren om herhaling te voorkomen.

“We zetten alles op alles om onze kwaliteitscontroles te versterken, zodat dit nooit meer zal voorkomen,” zo verklaarde Pasco in een verklaring.


In recente ontwikkelingen is er geen sprake van ziektegevallen door het geconsumeerde brood; het is hun hoop dat deze situatie zo blijft.


Het betreffende brood wordt geëxporteerd naar internationale markten zoals de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore; onduidelijk is of deze terugroepactie deze gebieden zal beïnvloeden.


Deze terugroepactie in een land als Japan, waar voedselveiligheid doorgaans van hoog niveau is en terugroepingen zeldzaam zijn, trekt de aandacht.


De recente incidenten, zoals honderden zieke studenten door bedorven melk in de prefectuur Miyagi en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, wijzen op toenemende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.


De reden achter dit alles is nog niet bekend…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven