Vrouw bekritiseert grootouders die niet willen oppassen: ‘Ze moeten helpen’

gojpg

Op het platform TikTok is momenteel een opmerkelijke video te zien van Rachel, beter bekend als @rachonlife, die voor de nodige discussie zorgt.

Rachel uit in haar video haar ongenoegen over grootouders die trots zijn op hun kleinkinderen, maar weinig geneigd zijn om op te passen.

Tegelijkertijd prijst ze grootouders die zeer betrokken zijn bij het leven van hun kleinkinderen. Rachel, bekend om haar directe mening, bekritiseert grootouders die opscheppen over hun kleinkinderen maar geen moeite doen om werkelijk deel te nemen aan hun leven.

Volgens haar: “Ik wil praten over grootouders die zich zouden moeten schamen omdat ze weigeren tijd door te brengen met hun kleinkinderen, omdat ze vinden dat het niet hun verantwoordelijkheid is.”

Rachel benadrukt dat haar kritiek zich richt op grootouders die klagen over het gemis van hun kleinkinderen, maar zelf nooit het initiatief nemen om hen op te zoeken.


“Het gaat om grootouders die klagen dat ze hun kleinkinderen missen, maar niet zelf op bezoek komen. Of grootouders die zichzelf presenteren als de beste oma of opa, maar dat in de praktijk niet waarmaken.”


Rachel pleit ervoor dat grootouders actief deelnemen aan het leven van hun kleinkinderen.


“Als je grootouder wilt zijn, gedraag je er dan ook naar. Je bent geen oppas of vriend, maar een grootouder die een belangrijke rol speelt in het leven van je kleinkinderen.”


Rachel prijst de organisatie van haar gezin en spreekt waardering uit voor haar schoonouders: “Mijn man en ik gaan op maandag naar therapie.”

Wanneer mijn schoonouders naar ons huis komen, leggen ze de kinderen op bed. Als we terugkomen, zijn ze al vertrokken.

Rachel wijst op het belang van grootoudersteun: Ze begrijpen dat hun zoon, mijn man, hulp nodig heeft en het is hun taak om er te zijn, ongeacht zijn 33 jaar.

De video heeft veel reacties opgeroepen. Sommigen herkennen zich in het verhaal van Rachel. Eén reactie zegt: Mijn moeder wil altijd dat ik de kinderen naar haar huis breng, terwijl ze in dezelfde straat woont.

Een ander schrijft: Mijn ouders wonen slechts 30 minuten bij me vandaan. Ze vinden het te lastig om naar mijn huis te rijden om hun kleinkind te zien.


Er is diversiteit in meningen als het gaat om het aandeel van grootouders in de opvoeding van kinderen. Eén reactie benadrukt dat ouders de primaire verantwoordelijkheid dragen voor de opvoeding en niet de grootouders: “Het betrokken zijn bij het leven van kleinkinderen staat los van de opvoeding.”

@rachonlife Ahhhh lets see whose feathers are ruffled today. #rachonlife #millennialmom #boomergrandparents #unsolicitedmomadvice #relatablemomcontent ♬ original sound – rachel | mom stuff + lifestyle

1. Deze moeder haalt hard uit naar grootouders!
2. Haar video heeft heel veel reacties opgeleverd!
3. Grootouders moeten volgens haar een actieve rol spelen
4. Grootouders moeten zich als grootouders gedragen…
5. Deze moeder neemt geen blad voor de mond!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven