Handig om te weten voor je vakantie in Spanje: Nieuwe strandregels en hoge boetes!

spa 1jpg

Als jij van plan bent om dit jaar op vakantie te gaan naar Benidorm in Spanje, dan is het goed om te weten dat er nieuwe strandregels zijn ingesteld door de autoriteiten.

Als je betrapt wordt op het overtreden van deze strandregels, loop je het risico op een aanzienlijke boete, en dit is geen loze waarschuwing.

Spanje is een geliefde bestemming voor duizenden Nederlanders, met name in de zomermaanden, maar ook daarbuiten.

Naast het heerlijke weer zijn plaatsen zoals Lloret de Mar, Salou, Mallorca en Ibiza al lange tijd aantrekkingspunten voor jongeren die op zoek zijn naar een levendige vakantie.

Benidorm, bekend van het programma Benidorm Bastards, trekt niet alleen ouderen aan, maar is ook voor jongeren een aantrekkelijke bestemming om hun zomervakantie door te brengen.

Vele vakantiegangers hebben hun reis al geboekt, maar niet iedereen is op de hoogte van de nieuwe strandregels die momenteel van kracht zijn.

Onder de nieuwe regels is zwemmen in zee tussen 00.00 en 07.00 uur niet meer toegestaan, wat kan leiden tot boetes van 750 tot 1.250 euro.

Deze maatregel is genomen vanwege het ontbreken van strandwachten tijdens die uren, wat een potentieel gevaar met zich meebrengt.

Naast zwemmen gelden er ook regels met betrekking tot strandfaciliteiten, balactiviteiten, kledingvoorschriften, alcoholgebruik en hygiëne op het strand.

Overtredingen van deze regels kunnen boetes opleveren variërend van 125 tot 1.000 euro, afhankelijk van de aard van de overtreding.

Vissers moeten zich ook houden aan aangewezen visplekken. Boetes voor vissen op andere locaties variëren van 700 euro voor een hengel of net tot 1.000 euro voor het bezit van een harpoen.

Deze strikte handhaving van de regels laat zien dat de autoriteiten van Benidorm serieus zijn wat betreft de naleving ervan.

De regels zijn streng.


Het is essentieel voor vakantiegangers om op de hoogte te zijn en deze regels te volgen om mogelijke boetes te voorkomen tijdens hun verblijf aan de Spaanse kust.

1. De regels zijn behoorlijk streng en de boetes absurd hoog! 2. Het is handig om deze strandregels door te nemen voordat je naar Spanje gaat. 3. De autoriteiten in Spanje nemen de handhaving serieus. 4. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn voordat je naar Spanje reist. 5. De nieuwe regels zijn streng en de boetes zijn extreem hoog!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven