Met deze handige tips ruikt je kliko altijd fris en blijft het madenvrij!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 154938jpg

In de zomer is buiten eten in de tuin heerlijk, maar het brengt ook minder leuke verrassingen met zich mee, zoals maden in de vuilnisbak.

Voor velen is dit een bekend probleem, vooral na een gezellige maaltijd buiten, wanneer de geur van de kliko je tegemoet komt.

Er zijn gelukkig effectieve manieren om deze ongewenste bezoekers en de geur te bestrijden. Een handige tip is om krantenpapier te gebruiken om maden in je bak te voorkomen.

Plaats eenvoudig wat krantenpapier onderin je groene container. Hierdoor blijft de bak droger, waardoor maden minder snel verschijnen. Maden gedijen namelijk in vochtige omgevingen.

Indien restjes vlees of vis overblijven, is het raadzaam om ze te omwikkelen in krantenpapier of in een biologisch afbreekbare zak te doen voordat ze worden weggegooid.

Op deze manier wordt voorkomen dat vliegen eitjes kunnen leggen en dat maden zich kunnen ontwikkelen. Het kan helpen om de deksel van de groene bak af en toe op een kier te laten staan, aangezien maden niet van licht houden.

Als je een effectieve aanpak wilt hanteren, kun je een panty met mottenballen in de vuilnisbak hangen. De sterke geur zal de maden op afstand houden. Vergeet echter niet om de panty te verwijderen voordat de bak wordt geleegd.

Indien de maden toch de overhand lijken te krijgen, overweeg dan om klimop (Hedera) in de bak te gooien, aangezien dit giftig is voor maden.

Een krachtige oplossing tegen maden kan zijn om schoonmaakazijn vermengd met kokend water in de container te gieten. Sluit de deksel om de warmte binnen te houden, aangezien maden niet bestand zijn tegen het kokend water.

Om een frisse geur te behouden, kun je lavendel in de vuilnisbak gooien. Het zal niet alleen maden doden, maar ook zorgen voor een aangename geur.

Essentieel om stank te voorkomen, is regelmatig de container schoon te maken met een hogedrukreiniger of tuinslang. Draag oude kleren tijdens deze taak, aangezien het een vies karwei kan zijn.

Zorg ervoor dat de container goed droog is na het schoonmaken. Om een extra frisse geur te creëren, strooi wat kruiden of waspoeder in de bak elke keer dat je afval weggooit.

Door deze suggesties op te volgen, kun je de zomer doorkomen zonder je te ergeren aan maden of een onaangename geur van de vuilnisbak.

Waarom heeft niemand me dit ooit eerder gezegd!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven