Waarom chips minder lekker smaken: ‘Jammer dat dit niet eerlijk is verteld’
Recentelijk vinden velen dat chips niet meer dezelfde smaak hebben als voorheen. Toonaangevende snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allen een transformatie te hebben doorgemaakt die invloed heeft gehad op de smaak.
Wat is hiervan de oorzaak? Eke Bosman, alias de Snackspert, deelt in een video op TikTok het antwoord.
“Ik heb eindelijk ontdekt wat er aan de hand is met de chips,” begint Eke Bosman, beter bekend als de Snackspert.
In zijn video legt hij uit waarom hij denkt dat veel chips minder smaakvol zijn geworden. De boosdoener? De hoeveelheid zout die fabrikanten momenteel in hun chips stoppen.
Bosman wijst naar de Lay’s website waar het probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben aanzienlijk minder zout toegevoegd aan hun producten.
Eerder hebben we al uitgelegd waarom men soms moeite heeft met stoppen na een paar chips. Het is mogelijk dat je hebt gemerkt dat de chips minder zoutig smaken, en dat klopt
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.