Heel veel mensen doen het verkeerd: Leg je eieren niet in de deur van de koelkast!

eie 1jpg

Ben je gewend om eieren in het ingebouwde vakje van de koelkastdeur te bewaren?

Veel mensen delen deze gedachte. Toch is dit niet de ideale plek om je eieren vers te houden.

Door het vaak openen van de koelkastdeur kunnen temperatuurwisselingen optreden die invloed hebben op de kwaliteit van de eieren.

Vlatka Lake, expert bij Space Station, bevestigt dat de houdbaarheid van eieren aanzienlijk kan verminderen door de constante veranderingen in temperatuur. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem.

Het advies is om eieren in hun originele verpakking te bewaren en deze achterin de koelkast te plaatsen, waar de temperatuur het meest stabiel blijft.

Door deze methode te volgen, blijven je eieren langer houdbaar en vermindert het risico op bacteriegroei door minder temperatuurvariaties.

De voordelen van een stabielere bewaartemperatuur wegen zwaarder dan het nadeel van niet direct zichtbaar hoeveel eieren je nog hebt.

Volgende keer, nadat je boodschappen hebt gedaan, herinner jezelf eraan om je eieren op de juiste manier op te bergen in plaats van ze automatisch in de koelkastdeur te plaatsen.

Een kleine wijziging in de opslag van je eieren kan een groot effect hebben op de versheid van je ontbijt. Neem deze eenvoudige stap voor het behouden van de kwaliteit van je eieren.


1. Het lijkt erop dat ik mijn hele leven al een fout maak.
2. De meeste mensen nemen aan dat het daar hoort.
3. Het is nu de hoogste tijd dat ook ik dit niet meer zal doen.
4. Ik moet bekennen dat ik hier geen idee van had.
5. Het is verbazingwekkend. Zo eenvoudig, maar het is nooit in me opgekomen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven