Vreemde vondst in bord van winkel: ‘Veel om in te wonen’

bord 1jpg

Er deed zich een ongebruikelijke situatie voor waarbij een vrouw werd aangetroffen die bijna twaalf maanden gebruik had gemaakt van het dak van een supermarkt in Midland, Michigan, als haar verblijfplaats.


De 34-jarige had zich gevestigd in het reclamebord van een Family Fare-supermarkt, met een zelfgemaakt kantoor inclusief een mini-bureau, tapijt, kleding, een goed gevulde voorraadkast, een printer en zelfs een kamerplant.


Haar aanwezigheid werd ontdekt toen aannemers eind april een verlengsnoer aantroffen dat niet conform was met wat op het dak thuishoorde.


Het reclamebord waarin ze verbleef, bleek leeg te zijn en had een toegangsdeur, waardoor haar aanwezigheid mogelijk was.


Volgens een woordvoerder van de politie was de ruimte “absoluut groot genoeg om erin te kunnen wonen”, wat ook betekende dat ze er weer uit kon komen, wat uiteindelijk gebeurde.

Na aannemers die een ongebruikelijke kabel melding maakten, werd de ontdekking gedaan door de supermarkt die de politie inschakelde.

Haar reactie op de politie was begripvol en ze vertrok vrijwillig zonder enige vorm van verzet, met de eenvoudige woorden:

“Maak je geen zorgen, ik ga weg.”

Er zijn geen aanklachten tegen haar ingediend, maar ze is wel verboden om het pand te betreden.

De supermarkt noemde haar liefkozend de ‘Rooftop ninja’ omdat ze een jaar lang onopgemerkt op het dak had gewoond.

Toen mensen keken, was het onbekend waar ze verbleef, en niemand had enig idee dat ze zich bovenop het dak had verstopt.


De autoriteiten zijn nog steeds in verwarring over hoe de vrouw onopgemerkt heen en weer kon gaan van en naar het dak.


“In mijn tienjarige carrière heb ik zoiets nog nooit gezien”, verklaarde de woordvoerder van de politie. “De meesten zouden niet geloven dat zoiets zelfs mogelijk is, maar ik hoop dat ze gelukkig is.”


Wat een verhaal… hoe dan?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven