Vanaf 6 juli gaat het parkeren bij dit populaire pretpark meer kosten: ‘Absurd’

parkeer 1jpg

De prijs voor parkeren bij pretparken stijgt en dat zorgt voor frustratie bij vele bezoekers. Het besluit van Toverland om het parkeertarief te verhogen, wordt niet begrepen.

“Absurd,” is de reactie van velen. Ondanks het feit dat Nederland tal van pretparken heeft waar zowel jong als oud plezier kunnen hebben, worden veel gezinnen afgeschrikt door de toenemende kosten.

Naast brandstofkosten dienen bezoekers nu ook meer te betalen voor het parkeren, wat een significante bijdrage vormt aan de inkomsten van de pretparken.

Bijvoorbeeld, de Efteling vraagt 12,50 euro per auto per dag en biedt ruimte aan 8.000 auto’s op het parkeerterrein. Bij volledige bezetting levert dit de Efteling maandelijks een aanzienlijk bedrag op.

De kosten voor entree, eten, drinken en souvenirs komen daar bovenop, waardoor parkeren een belangrijke inkomstenbron blijkt te zijn voor de pretparken.

Op 6 juli zal Toverland haar parkeertarief verhogen van 10 euro naar 12 euro per dag.

Sommige bezoekers zijn niet tevreden met dit nieuws, gezien de bestaande entreetickets van 39,50 euro per volwassene.

Desondanks blijft De Efteling met 12,50 euro per dag de duurste in parkeerkosten.

Diverse andere parken, zoals Duinrell en Artis, rekenen nog hogere parkeertarieven, variërend van 15 euro tot 16 euro per dag.

De stijgende kosten van het bezoeken van pretparken maken een dagje uit steeds prijziger, vooral gezien de hoge parkeerkosten die een groot deel van de totale uitgaven uitmaken.

1. Het tarief zal vanaf 6 juli met twee euro verhoogd worden!
2. Vele bezoekers zijn niet blij met dit nieuws!
3. Er wordt besloten om de tarieven met 2 euro te verhogen!
4. De parkeerkosten zullen met twee euro toenemen.
5. Een dagje uit wordt steeds kostbaarder!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven