Geert (62) wil niet aan internetbankieren beginnen: ‘Ik vind het te riskant’

geert 1jpg

Geert (62) heeft liever zijn bankzaken op de traditionele manier geregeld en ziet geen voordelen in online bankieren.

Terwijl een groeiend aantal mensen hun financiën digitaal regelt via hun smartphone, blijft Geert trouw aan zijn bezoeken aan de bank.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

“Die technologie vertrouw ik niet,” zegt hij stellig aan zijn keukentafel, omringd door papieren bankafschriften.

Waar anderen de voordelen van online bankieren benadrukken, heeft Geert vooral zorgen en twijfels.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

“Iedereen beweert dat het eenvoudig is en dat je alles kunt bijhouden, maar ik voel me er niet goed bij. Wat als er iets misgaat? Wat als iemand mijn geld steelt zonder dat ik er iets van merk?”

“Je hoort altijd verhalen over hackers, mensen die ineens hun spaargeld kwijt zijn. Hoe kan ik zeker weten dat het veilig is?” vraagt hij zich af.

Ondanks dat Geert bekend is met hoe zijn bank werkt, heeft hij geen intentie om de massa te volgen. Hij geeft aan: “Ik weet hoe mijn bank werkt. Als ik een probleem heb, loop ik gewoon naar binnen en praat ik met iemand aan de balie.”

”Ze kennen me daar, en ik heb altijd het gevoel dat ik op hen kan vertrouwen. Dat krijg ik niet van een scherm.”

Wat betreft veiligheid wijst Geert op verhalen van vrienden die geld verloren aan oplichters, zoals een vriend die bijna 5000 euro kwijt was door een phishing-aanval.

“Hij kreeg een e-mail die van zijn bank leek te komen, en voordat hij het wist, was zijn geld verdwenen. Gelukkig kon de bank het terughalen, maar dat heeft me alleen maar meer overtuigd dat online bankieren niets voor mij is.”

Belangrijk voor Geert is het gevoel van veiligheid en persoonlijke controle. In een wereld waar digitale gegevens steeds prominenter worden, blijft zijn scepsis bestaan.

Breinbreker: Hoeveel fouten weet jij te ontdekken in de afbeelding?

Geert legt uit waarom controle en privacy belangrijk voor hem zijn: “Met online bankieren weet je nooit wie er meekijkt.”

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Ondanks geruststellingen over de veiligheid van digitale systemen, blijft Geert terughoudend: “Als iemand echt toegang wil tot je gegevens, dan vinden ze wel een manier. Dat risico neem ik liever niet.”

Geert vertelt dat zijn kinderen proberen hem te overtuigen om een poging te wagen, maar zonder veel succes: “Ze zeggen dat ik met de tijd moet meegaan en dat het veilig is.”

“Maar ik voel me gewoon niet op mijn gemak. Voor hen is het makkelijk omdat ze ermee opgegroeid zijn, maar voor mij blijft het onnatuurlijk.”

Zijn eerste ervaring met een bankapp op een smartphone was voor Geert een frustrerende ervaring, toen zijn kinderen hem een smartphone in handen drukten.

Breinbreker: Hoeveel fouten weet jij te ontdekken in de afbeelding?

“Na een half uur inloggen, codes en verificaties heb ik de telefoon teruggegeven. Het voelde gewoon niet goed.”

Breinbreker: Hoeveel fouten weet jij te ontdekken in de afbeelding?

Geert merkt dat met de sluiting van steeds meer fysieke bankfilialen het lastiger wordt om op zijn eigen manier te blijven bankieren.

Hij moest laatst drie kwartier wachten voor een simpele transactie. “Jongere mensen kijken me soms vreemd aan, zij regelen alles snel op hun telefoon. Maar voor mij werkt het nu eenmaal zo.”

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Ondanks dat hij zich realiseert dat hij een van de weinigen is die nog zo denkt, blijft Geert bij zijn beslissing. “Het gaat om mijn geld en mijn zekerheid.”

“Als ik naar de bank wil, wil ik een medewerker kunnen spreken en weten dat alles goed geregeld is.” Zijn kinderen blijven proberen hem te overtuigen, maar vooralsnog is Geert vastberaden.


“Zolang ik het nog zelf kan doen, blijf ik het op mijn manier doen. Ik heb geen zin in de stress van online risico’s. Voor mij werkt het prima zo.”


1. Zijn kinderen proberen hem over te halen maar hij gaat daar niet in mee.
2. Geert blijft bij zijn standpunt!
3. Geert legt uit waarom hij geen vertrouwen heeft!
4. Hij heeft geen zin in de stress van online risico’s
5. Zijn kinderen proberen hem te overtuigen… maar daar trapt hij niet in.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven