Heb jij nog een oude Flippomap op zolder? Dit bedrag kan een Flippo opleveren!

flipjpg

Indien je de jaren 90 hebt meegemaakt, zal de herinnering aan de Flippo’s niet vreemd zijn. Deze populaire schijfjes, verkregen bij Smiths chips, zorgden destijds voor een ware verzamelhype onder jongeren.

Elke zak chips bevatte één of meerdere van deze Flippo’s, die je kon bewaren in de bekende Flippomappen.

De Flippo’s waren razend populair; er werden zelfs op scholen ruilmiddagen georganiseerd om aan deze rage te voldoen. Hoewel het lijkt alsof ze in de vergetelheid zijn geraakt, is dat niet helemaal waar.

Heb je nog ergens een oude Flippomap liggen? Dan kan het de moeite waard zijn om deze van de zolder te halen. Complete mappen kunnen namelijk aardig wat geld opleveren, vooral als er zeldzame exemplaren tussen zitten.

Exemplaren met drukfouten zijn schaars, maar als je er een bezit, kan deze behoorlijk wat waard zijn. Op verkoopplatforms zoals Marktplaats worden ze soms aangeboden voor zo’n €15 per stuk.

Daarnaast zijn er de Joker Flippo’s, die in goede staat ongeveer €8 waard kunnen zijn. De Super Jokers waren ontworpen om ontbrekende Flippo’s in verzamelingen aan te vullen.

Ook zijn er de zeldzame kerstflippo’s die in 1996 aan het Smiths-personeel werden uitgereikt. Deze bijzondere exemplaren komen zelden op de markt, maar als ze te koop zijn, kunnen de prijzen aanzienlijk oplopen. Kortom, voor Flippo-verzamelaars kan het de moeite waard zijn om hun collectie eens grondig te evalueren.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven