Het traditionele 1 euro-ontbijt van Ikea heeft een nieuwe prijs: Flinke verhoging!

ike 1 1jpg

In Nederland konden klanten jarenlang genieten van het beroemde 1 euro-ontbijt bij Ikea. Nu heeft het bedrijf besloten om de prijs van dit geliefde ontbijt te verhogen.

Het traditionele 1 euro-ontbijt maakt plaats voor nieuwe tarieven: het kleinere ontbijt met een croissant en warme drank kost nu 1,50 euro. Voor een uitgebreider ontbijt met croissant, broodje, beleg, margarine en warme drank betaal je 3,45 euro.

Ikea Family-leden kunnen nog steeds profiteren van korting: zij betalen slechts 0,60 euro voor het kleine ontbijt en 1,20 euro voor het grote ontbijt. Deze prijsstijging heeft gemengde reacties opgeroepen onder de klanten van de Zweedse retailer.

Voor veel mensen was het 1 euro-ontbijt een geliefde traditie en een reden om naar Ikea te komen, vooral voor ouderen en mensen met een beperkt budget. Het bood een betaalbare mogelijkheid om buiten de deur te eten en sociaal contact te hebben.

Volgens Ikea is de prijsverhoging een gevolg van gestegen kosten. Door de prijs te verhogen, wil de meubelgigant de kwaliteit van het ontbijt waarborgen en voorkomen dat deze in gevaar komt.

Voor klanten die nog steeds op zoek zijn naar een voordelig ontbijt, blijft de Ikea Family-pas een goede optie.

Hoewel de prijsverhoging voor sommige klanten een teleurstelling kan zijn, blijft Ikea een populaire keuze voor een betaalbaar ontbijt.

Met de nieuwe prijsstructuur hoopt Ikea een balans te vinden tussen kwaliteit en betaalbaarheid, terwijl klanten nog steeds kunnen genieten van een smakelijke start van de dag.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven