Met deze handige tips kom je erachter wie jou belt met een onbekend nummer!

ano 1jpg

In dit digitale tijdperk is het gebruikelijk om telefoontjes te krijgen van nummers die je niet kent.

Dit zorgt vaak voor vragen over de identiteit van de beller, vooral als het nummer herhaaldelijk belt zonder een voicemail achter te laten.

Voordat je terugbelt, kan het handig zijn de beller te identificeren om mogelijke problemen te voorkomen, of het nu gaat om oplichters, opdringerige verkopers, of zelfs een bekende van wie je het nummer nog niet kent.

Een handige tip is om het onbekende nummer in je telefoon op te slaan onder een zelfgekozen naam.

Vervolgens kun je deze naam zoeken in WhatsApp; soms kan de identiteit van de beller worden onthuld door hun profielfoto. Ook kan Facebook een handig hulpmiddel zijn.

“`html

Probeer het invoeren van het nummer in de zoekbalk zonder de landcode (bijvoorbeeld ’06’ weglaten voor Nederlandse nummers) om te controleren of er een profiel verschijnt. Let op: niet iedereen heeft deze zoekfunctie ingeschakeld, dus het is geen gegarandeerde methode.


Indien deze manieren geen resultaten opleveren, probeer dan het nummer in te voeren in Google om te zien of er informatie beschikbaar is. Zakelijke nummers zijn vaak gemakkelijk online te vinden.


Er bestaan ook websites die dienen als moderne telefoongidsen of die specifiek waarschuwen voor verdachte nummers en mogelijke oplichtingssituaties.


Als al het voorgaande geen duidelijkheid geeft over de identiteit van de beller, kan overwogen worden om anoniem terug te bellen en te zien wie er aan de andere kant reageert.

“`

Indien er geen reactie komt of als de situatie vreemd aanvoelt, is het aan te raden om direct het nummer te blokkeren om eventuele toekomstige problemen te vermijden.


Door het toepassen van deze technieken ben je beter voorbereid om te reageren op onbekende oproepen en jezelf te beschermen tegen mogelijke ongewenste of schadelijke interacties.


Ga ik zeker proberen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven