Jegor deelt zorgelijk nieuws: ‘soms moeilijker dan gedacht’

WhatsApp Image 2024 07 08 at 134322 2jpg

Jegor heeft recent zorgwekkend nieuws bekendgemaakt. De resultaten van zijn laatste MRI-scan tonen aan dat de tumor in zijn hersenen is gegroeid.


Na aanhoudende hoofdpijn en vage klachten in 2015, werd Jegor na aandringen bij de huisarts doorverwezen naar een neuroloog. Daar werd via een MRI-scan ontdekt dat hij een kwaadaardige hersentumor had.


Ondanks een operatie om de tumor te verwijderen, bleef het risico op terugkeer hoog en werd Jegor destijds een prognose van zeven jaar gegeven.


Negen jaar later leeft Jegor in wat hij zijn ‘reservetijd’ noemt, ondanks de onzekere toekomst. Hij en zijn vriendin Daisy hebben besloten een gezin te stichten, en eind vorig jaar werd hun zoon Lev geboren.


Jegor moet regelmatig MRI-scans ondergaan, en vorige week heeft hij via een emotioneel bericht laten weten

Op zijn Instagram deelde hij de scanresultaten.

Bij een foto met Daisy schrijft Jegor: “Laten we beginnen met dat de groei van de tumor in ieder geval niet explosief is. Gelukkig. Maar de tumor vertoont wel groei. De groeisnelheid is gelijk aan die van het vorige jaar.”

Met een groeisnelheid van twee millimeter per jaar, roept de gelijkmatige groei toch enige zorg op voor Jegor en zijn gezin. Elke millimeter blijft zorgwekkend.

De tumor is op dit moment te klein voor een operatie, en de groei aan diverse kanten maakt de situatie gecompliceerd.

“De ene kant is wellicht eenvoudiger om te opereren dan de ander. Bovendien is het de vraag of operatie uiteindelijk de optimale keuze is, of dat chemotherapie noodzakelijk zal zijn,” verduidelijkt Jegor.

“Jegor probeert positief te blijven en te focussen op zijn gezin, ondanks de onzekerheden,” vertelt hij terwijl hij aanvult met de woorden van Duffau, “‘Leef je leven en geniet.’”

“Natuurlijk is dat fijn, maar eerlijk gezegd is het soms makkelijker gezegd dan gedaan. Toch gaan we door, met onze volledige aandacht en liefde gericht op onze kleine zoon. Niet op die vervelende situatie,” deelt hij openhartig.

1. Helaas heeft Jegor slecht nieuws te horen gekregen.
2. Jegor deelt helaas slecht nieuws…
3. Blijft verschrikkelijk, zo’n mooi en jong gezinnetje…
4. Op zijn social media deelt hij het slechte nieuws…
5. Wij wensen Jegor en zijn vrouw veel sterkte

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven