Last van migraine: Vele mensen hebben baat bij het plaatsen van deze piercing!

migrjpg

Veel mensen ervaren migraine als een zeer vervelende aandoening, en een mogelijke oplossing kan wellicht verrassend zijn.

Er zijn mensen die aanzienlijke verlichting van hun hoofdpijn hebben gemeld door piercings op specifieke plekken in het oor.

Wereldwijd hebben miljoenen mensen regelmatig last van de slopende effecten van migraine, vaak gepaard gaand met symptomen zoals misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid.

Ondanks de beschikbaarheid van diverse medicijnen en behandelingen, is niet iedereen geholpen. Daarom zoeken sommige patiënten hun heil in alternatieve methoden, zoals piercings.

Specifiek zijn er twee soorten oorpiercings die vaak genoemd worden als mogelijke verlichting bij migraine.

De eerste is de tragus piercing, die door het kraakbeen aan de buitenzijde van het oor gaat. Er wordt gedacht dat deze piercing de druk op bepaalde zenuwen kan verlichten, wat kan leiden tot afname van hoofdpijn.

@hazal.baybasin Ok so it hurt more than I expected but I love it. Lets hope it actually helps with migraines 😅 #traguspiercing #astridandmiyu #migrainerelief #fyp ♬ Sensual Seduction – Snoop Dogg

De andere is de daith piercing, die door het binnenste kraakbeen van het oor gaat. Voorstanders van deze methode beweren dat het druk uitoefent op specifieke acupunctuurpunten die verband houden met migraine.

Echter, er ontbreekt wetenschappelijk bewijs om deze claims te ondersteunen, en de verlichting die sommige mensen ervaren kan eerder toegeschreven worden aan het placebo-effect dan aan een daadwerkelijke fysiologische reactie.

@hallielooyaa Replying to @Clara_Doran681 didn’t think it was possible for me to get more edgy @Wildlike | Piercing Reimagined ♬ original sound – Hallie

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven