Met deze kleine aanpassingen geef je je keuken een nieuwe uitstraling.

Voor de aanschaf van een nieuwe keuken moet je flink in de buidel tasten, echter kan je er ook voor kiezen om je keuken een nieuwe uitstraling te geven. Zo ontstaat er al een totaal andere, nieuwe frisse uitstraling door bepaalde keukenonderdelen te vervangen. Geef je keuken een nieuwe look door een nieuwe achterwand te plaatsen of je keukendeurtjes te schilderen.

Keukenfrontjes vervangen

De uitstraling van een keuken wordt toch wel voor het grootste gedeelte bepaald door de keukenkastjes. Ben je de huidige deurtjes zat, dan zijn er verschillende mogelijkheden om toch een nieuwe ambiance te maken. Je kunt ervoor kiezen om de deurtjes in een andere kleur te verven of de keukendeurtjes te laten vervangen. Het verschil in rijs is wel enorm daar je voor het vervangen zo 900 euro kwijt bent terwijl je met schilderen hooguit 100 euro kwijt bent.

Kies een nieuwe achterwand

Wil je van je keuken een blikvanger maken, zorg dan voor een mooie achterwand. Moet de achterwand voor jou vooral praktisch zijn, kies dan voor tegels, deze zijn makkelijk schoon te maken. Met een glazen achterwand creëer je een unieke look, echter ben je hier wel want langer mee bezig qua schoonmaken.

Nieuw werkblad alsof je een nieuwe keuken hebt

Een nieuw werkblad kan ook een groot effect hebben, echter is het wel raadzaam om je hier goed over te laten adviseren. Werkbladen zijn te verkrijgen in diverse materialen zoals kunststof, rvs, marmer, graniet, hout of beton. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen maar ook nadelen. Marmer is bijvoorbeeld prachtig om te zien maar wel poreus en krasgevoelig. Kunststof is hygiënisch, maar hier moet je absoluut geen hete pannen opzetten. Win advies in en kijk wat voor jou het meest ideale is.

Maak van je spoelbak een echte blikvanger

Het meest gebruikte onderdeel van de keuken is de wasbak. Ben je van plan om je keukenblok te restylen, kijk dan ook eens naar een moderne spoelbak. Vandaag de dag zijn goudkleurige en matzwarte exemplaren helemaal hip, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor de RVS spoelbak.

Vervang je oude, trouwe zilveren keukenkraan

Het merendeel van alle keukens bezitten een zilverkleurige kraan, kies eens een keer voor een hippe, matzwarte keukenkraan en je keuken heeft gelijk een nieuwe uitstraling. Het voordeel van deze matzwarte kranen is dat ze passen bij elke keuken, ongeacht de kleur. Wel is het handig als je kraan matcht met je spoelbak.

author avatar
Anja V.
Hoi. Ik ben Anja V., een studente journalistiek en parttime redactrice. Met een mix van jonge energie en analytische scherpte breng ik mijn passie voor verhalen tot leven. Dit artikel is het resultaat van mijn toewijding en visie.
Scroll naar boven