Wat medewerkers van McDonalds niet eten: 4 gerechten die ze overslaan

mcdo 1jpg

Bij McDonald’s vind je niet alleen de geliefde Big Mac, maar ook een diversiteit aan andere gerechten. Iedereen heeft zijn eigen smaak als het op fastfood aankomt.

De medewerkers van McDonald’s, die niet alleen de maaltijden bereiden maar ze ook regelmatig met personeelskorting eten, weten waarschijnlijk het beste welke gerechten ze liever laten staan.

Business Insider heeft gesproken met huidige en voormalige medewerkers om uit te vinden welke maaltijden zij liever vermijden. Hier zijn vier van de minst populaire gerechten onder het personeel van McDonald’s:

De Filet-O-Fish van McDonald’s heeft een lange geschiedenis. Het was in 1965 het eerste niet-hamburgergerecht op het menu en is sindsdien een icoon geworden. Vooral tijdens de vastentijd is het populair, omdat katholieken op vrijdagen geen vlees eten.

Het is zelfs een van de favoriete gerechten van voormalig president Trump, die vaak twee visburgers tegelijk bestelt, samen met twee Big Macs en een grote chocolademilkshake.

Volgens twee medewerkers van de fastfoodketen, die zijn geïnterviewd door Business Insider, valt dit gerecht echter niet in de smaak.

Een ex-werknemer uit Virginia merkt op dat de Filet-O-Fish vooral populair is bij oudere klanten vanwege de zachtere textuur, maar hijzelf is geen fan van de smaak. Een andere medewerker beschreef de visburger als “nogal flauw van smaak”.

Een medewerker uit Minnesota geeft aan dat hij de gezondere opties op het menu, zoals salades, links laat liggen.

Hij is geen liefhebber van de overvloed aan sla en groenten in de salades, en vindt tevens dat de calorie-inhoud verrassend hoog is.

Zo bevat bijvoorbeeld de ‘Crispy Chicken Salad’ 520 calorieën en de ‘Bacon Ranch Salad with Buttermilk Crispy Chicken’ 490 calorieën. Ter vergelijking, een Big Mac bevat 540 calorieën.

Andere medewerkers hebben aan Business Insider laten weten dat ze de kipburgers vermijden, omdat deze rijk zijn aan boter en dus ongezonder zijn dan gedacht.


Ooit onthulde een voormalige McDonald’s-manager dat hij de nieuwe menu-items altijd overslaat en de voorkeur geeft aan de standaardproducten van de fastfoodketen.


Er zijn echter gerechten op het menu van McDonald’s die niet in de smaak vallen bij het personeel, doordat zij hun eigen smaakvoorkeuren en gezondheidsbewuste keuzes laten meewegen in hun eetkeuzes.


Het is van belang te beseffen dat ieders smaak anders is en wat de een lekker vindt, kan minder aantrekkelijk zijn voor een ander.


Grote kans dat jij dit nu ook niet meer gaat bestellen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven