Marieke gaat te ver met grove uitspraak: ‘Volkomen respectloos en belachelijk’

WhatsApp Image 2024 03 26 at 205526 2jpg

Tijdens de ochtendshow van Qmusic heeft Marieke Elsinga voor ophef gezorgd met een ongelukkige opmerking.

Luisteraars waren geschokt door haar opmerking in relatie tot het tragische overlijden van rapper Def Rhymz.

Def Rhymz leed aan hartfalen en was in afwachting van een donorhart voordat hij afgelopen weekend overleed.

Tijdens de uitzending leek Marieke Elsinga het grappig te vinden als de woorden ‘zak, zak, zak’ te horen zouden zijn terwijl de kist van Def daalde.

De reacties op sociale media waren heftig, waarbij mensen de opmerking van Marieke als respectloos, walgelijk en misplaatst bestempelden, vooral tegenover de nabestaanden van Def Rhymz.

Zelfs de familie van de rapper heeft gereageerd, waarbij ze de opmerking veroordeelden en Marieke opriepen om na te denken over hoe ze zou reageren als het haar eigen familielid was.

”Ik vind het volkomen respectloos en belachelijk dat je denkt dit soort opmerkingen te kunnen maken. Sta erbij stil hoe jij het zou ervaren als het jouw familielid was.”

Op Instagram heeft Marieke zich verdedigd, waarbij ze beweert dat het niet haar bedoeling was om te kwetsen en dat ze soms fouten maakt tijdens haar openhartige gesprekken.

Ze benadrukte echter dat ze haar uitglijders niet wilde gebruiken als excuus voor het kwetsen van de familie en naasten van Def Rhymz.

In haar verontschuldiging bood ze oprecht haar excuses aan voor de pijn die haar opmerking had veroorzaakt.

”Laat dat duidelijk zijn: ik wil mijn uitleg niet inzetten als slap excuus. Ik heb een lelijke en domme fout gemaakt. Ik heb familie en naasten gekwetst. Dus bij dezen: sorry.”

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven