Louis van Gaal praat eerlijk over moeilijke tijden: ‘Ik heb ervaringen met overlijden’

WhatsApp Image 2024 06 29 at 142149jpg

Louis van Gaal deelde bijna vier jaar geleden het nieuws dat er bij hem een agressieve vorm van prostaatkanker was vastgesteld.


Aan de Spaanse sportwebsite AS vertelt de voormalige coach van onder andere het Nederlands elftal over zijn moeilijke strijd tegen deze ernstige ziekte. Tijdens zijn zware tijden merkt Van Gaal op:


“Ik leef nu iets meer dan drie jaar met de ziekte, met bestraling, hormooninjecties, operaties, katheters en urinezakken.” Ondanks deze uitdagingen geeft hij aan er ongelooflijk goed mee om te kunnen gaan.


Van Gaal, bekend om zijn focus op doelen, legt een verband tussen zijn aanpak van kanker en zijn benadering als coach:


Bij het kankerproces gebeurt hetzelfde als bij het proces van coach zijn: je hebt een doel. Voor mij was het positief om met beide dingen om te gaan.”

Vasthoudend aan zijn vastberadenheid, blijft Van Gaal onverstoord na een diagnose die anderen zou kunnen veranderen.

”Ik ben de jongste van negen broers. Mijn vader overleed toen ik 11 was, op 53-jarige leeftijd,” deelt Van Gaal mee.

”Mijn vrouw stierf op 39-jarige leeftijd. Al mijn broers zijn eerder overleden. Ik ben bekend met verlies”, zegt Van Gaal. Ondanks zijn persoonlijke tragedies, overweegt hij nog geen afscheid te nemen.

Onlangs heeft hij een nieuw penthouse in Noordwijk gekocht voor 3,2 miljoen euro, waar hij hoopt van zijn pensionering te genieten, wat aangeeft dat hij nog steeds plannen maakt voor de toekomst.

1. Hij heeft al verschillende tragische gebeurtenissen meegemaakt.
2. Zijn dagelijks leven omvat onder andere katheters en urinezakken.
3. Hij beweert een doel te hebben.
4. Louis deelt openlijk over zijn strijd.
5. Van Gaal houdt nog steeds vast aan zijn vastberadenheid.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven