Loiza Lamers en Johan Derksen gaan de discussie aan met elkaar.

WhatsApp Image 2024 05 16 at 141515 2jpg

Gisteravond was Loiza Lamers te gast bij Vandaag Inside en voerde daar een interessant gesprek met Johan Derksen.

In het programma staat Johan Derksen bekend om zijn directe uitspraken. Deze week vroeg hij openlijk of Nikkie de Jager een ‘man of vrouw’ is, waarbij hij zichzelf corrigeerde door ‘zij’ te zeggen.

Johan Derksen over zijn afwezigheid:

Tijdens de uitzending merkte Lamers op dat zowel René van der Gijp als Johan in werkelijkheid heel attent zijn: “Dat vind ik dan zo jammer.”

In reactie zei Lamers: “Achter de schermen zijn jullie zo lief, maar gisteravond noemde je Nikkie een ‘jongetje’. Daarna corrigeerde je jezelf naar ‘zij’, dus ik denk: je doet het expres.”

Johan reageerde met: “Ja, nee, nee, nee, maar: ik ben daar niet zo goed in.” Lamers kaatste terug: “Ja, maar hoeveel jaren ben je er al niet zo goed in?”

“Ik kan het ook niet meer bijhouden. Je hebt ook dat meisje of die jongen of…” Zei Johan als reactie op Lamers die onderbrak “Nee, we zeggen meisje, helemaal als ik er ben.”

Johan Derksen haalt uit naar deze bekende Nederlander: ‘dan ben je niet goed bij je hoofd’

Het gesprek verplaatste zich naar Raven van Dorst, die zich niet identificeert als man of vrouw. “Dan weet ik ook niet wat ik moet zeggen,” merkte Johan op.

Johan Derksen haalt snoeihard uit naar Gordon: ‘Je hebt nichten en valse nichten’

Lamers reageerde streng: “Ja, maar als ík niet weet wat ik moet zeggen, dan lees ik me óf in of ik denk: ik brand m’n handen er niet aan.”

“Jawel, maar ik ben, met alle respect, in jullie branche ook niet zo geïnteresseerd om me daarin te verdiepen.”


Er werd een zachtere zijde van Johan onthuld toen de volgende woorden vielen: “Het gaat maar om één ding: of je kind gelukkig is. En de rest speelt geen enkele rol.” Lamers toonde vreugde: “Nou, dat vind ik waanzinnig. Dankjewel. Dat vind ik fijn om te horen.”


De afsluiting van het gesprek kwam met deze woorden: “Uiteindelijk zijn we allemaal mens. Soms is het gewoon net iets te hard en vind ik het een beetje makkelijk scoren.”


Johan Derksen had de verkeerde tegenover zich!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven