Lidl manager ontslagen na feestje met personeel in winkel!

lidljpg

Een oudjaarsborrel in een Lidl-filiaal leidde tot het ontslag van een filiaalmanager, vanwege het schenken en drinken van alcohol, ondanks strikte bedrijfsregels die dit verbieden.

Lidl geeft 55-jarige vrouw geen toegang tot de winkel: 'Kijk hoe je eruitziet'

De manager, die pas sinds augustus 2022 bij de oorspronkelijk Duitse supermarktketen werkte, overtrad willens en wetens het beleid dat alcoholconsumptie in de winkel tijdens werktijd verbiedt, zoals beschreven in zijn contract en het personeelshandboek. Deze overtreding kon volgens het beleid leiden tot onmiddellijk ontslag.

Hoewel de leidinggevenden herhaaldelijk hadden gewaarschuwd dat er geen alcohol mocht worden geschonken tijdens de oudjaarsborrel op 30 december in de kantine van de supermarkt, werd er toch alcohol gedronken.

Lidl geeft 55-jarige vrouw geen toegang tot de winkel: 'Kijk hoe je eruitziet'

De manager bekende zelf dat hij op de hoogte was van het alcoholverbod en gaf toe zelf ook alcohol te hebben gedronken.

De situatie escaleerde.

Na het stellen van vragen op 2 januari door een andere rayonmanager, werd bevestigd dat er tijdens de borrel alcohol gedronken was.

Verder werd vastgesteld dat de alcohol afkomstig was uit de winkel zelf en niet correct was afgerekend, aangezien de dranken niet op de lijst van personeelsaankopen stonden.

Lidl geeft 55-jarige vrouw geen toegang tot de winkel: ‘Kijk hoe je eruitziet’

De zaak kwam voor de rechtbank van Middelburg, waar de manager tevergeefs probeerde aan te tonen dat de feiten anders lagen.

De rechter beschouwde de getuigenverklaringen van vier supermarktmedewerkers als betrouwbaar, en de manager slaagde er niet in aan te tonen dat er sprake was van een misverstand.

Lidl geeft 55-jarige vrouw geen toegang tot de winkel: ‘Kijk hoe je eruitziet’

Het ontslag op staande voet werd bevestigd door de rechtbank, en de eis van de manager voor ontslagvergoedingen ter waarde van 41.000 euro werd afgewezen.

Zijn persoonlijke omstandigheden, waaronder plannen om zijn broer uit te kopen uit hun gezamenlijke woning, waren niet voldoende om het tij te keren. Dit geval benadrukt de ernst waarmee Lidl zijn alcoholbeleid handhaaft.

Lidl geeft 55-jarige vrouw geen toegang tot de winkel: ‘Kijk hoe je eruitziet’

Toch een beetje een dubbel gevoel bij dit verhaal….

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven