Deze beelden gaat viraal: dame krijgt miljoenen likes op haar video!

likesjpg

Als een platform waar gebruikers gemakkelijk urenlang kunnen verdwalen in een stroom van korte video’s, groeit TikTok gestaag in populariteit.

Het fenomeen van vastgekleefd zitten aan schermen en kijken naar een eindeloze reeks clips doet zich voor bij velen, vanwege het brede scala aan influencers op het platform met verschillende aanpakken en inhoud.

Sommige influencers op TikTok tonen daadwerkelijk een vaardigheid of talent, zoals koken. Zij maken dynamische video’s van hun culinaire creaties die niet alleen vermakelijk zijn om naar te kijken, maar ook inspirerend werken voor kijkers om zelf de keuken in te duiken.

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich influencers wiens content hoofdzakelijk bestaat uit video’s en foto’s van henzelf, vaak met playbacken of dansen.

Interessant genoeg behoren juist deze influencers dikwijls tot de meest bekende op het platform. Neem bijvoorbeeld Leah Halton, een 23-jarige influencer met een aanzienlijk aantal volgers.

Op Instagram heeft zij 1,5 miljoen volgers, maar op TikTok overtreft ze dit ruimschoots met meer dan 8 miljoen volgers.

De realiteit is anders dan men zou verwachten, gezien de inhoud van haar pagina.


Leah’s TikTok-feed bestaat voornamelijk uit korte, populaire video’s waarin ze grappige gezichten trekt of playbackt op bekende muziek. Deze clips duren meestal niet langer dan 10 seconden en worden enorm gewaardeerd.


Een van haar video’s heeft bijna 700 miljoen views en 46,7 miljoen likes verzameld, wat het tot een van de meest gelikete video’s op TikTok maakt. Deze populariteit roept vragen op over waarom juist deze eenvoudige content zoveel aandacht krijgt.

@looooooooch Summer😊#Inverted♬ Praise Jah In The Moonlight – YG Marley


author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven