Wil jij op de kleintjes letten? Dit is de goedkoopste supermarkt in ons landje!

kassajpg

Veel consumenten worden geconfronteerd met de toenemende kosten van levensonderhoud. Een trip naar de supermarkt kan flink wat druk leggen op je portemonnee.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

In 2024 is er echter hoop voor wie wil besparen op boodschappen. We hebben de beste opties voor je op een rij gezet.

Door deze factoren betalen wij meer in de supermarkt dan onze buurlanden!

De prijzen tonen een lichte daling ten opzichte van voorgaande jaren, maar consumenten betalen nog altijd gemiddeld 31% meer voor hun dagelijkse boodschappen dan twee jaar geleden.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

Je kunt echter slim zijn en de schade beperken, vooral door te winkelen bij supermarkten die zich inzetten voor duurzaamheid.

Met betrekking tot de duurdere supermarktketens in 2024, kunnen we op basis van een analyse van de Consumentenbond enkele aanbevelingen doen.


Spar, Poiesz en Picnic zijn mogelijk niet de beste opties voor wie op de centen wil letten. Spar hanteert prijzen die ongeveer 15% hoger liggen dan het marktgemiddelde, terwijl Poiesz en Picnic respectievelijk 9% en 4% duurder zijn.

Lidl geeft 55-jarige vrouw geen toegang tot de winkel: ‘Kijk hoe je eruitziet’

Coop volgt met een verschil van 3%, maar het loont zeker om deze winkels te bezoeken tijdens promoties of aanbiedingen.

Aldi-manager onthult supermarktgeheim: ‘Hebben trucjes bij de kassa’

Kiezen voor huismerkproducten kan ook aanzienlijke besparingen opleveren, daar ze gemiddeld 40% goedkoper zijn dan A-merken.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Aan de andere kant presteren sommige supermarkten beter dan het gemiddelde. Jumbo en Albert Heijn bieden prijzen die 1% onder het gemiddelde liggen, terwijl Aldi en Lidl nog meer voordeel bieden met 3% onder het gemiddelde. Ook Dekamarkt (-4%), Hoogvliet (-5%) en Vomar (-6%) zijn voordelige keuzes.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

Bij Dirk, waar je gemiddeld 8% minder betaalt voor je boodschappen, vind je de absolute topper in prijsvoordeel. Neem bijvoorbeeld een brood dat normaal gesproken €3,50 kost, dit vind je bij Dirk voor ongeveer €3,22.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven