Hoe is het nu met Joost Klein na deze teleurstelling? ‘Een bewogen weekend’

jjjpg

Terug op Nederlandse bodem is Joost Klein, de Nederlandse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival, geland op zondagavond.

Volgens RTL Boulevard kwam Joost Klein rond half acht aan op Lelystad Airport, reizend met een privévliegtuig.

Zijn terugkeer volgt op een controversiële diskwalificatie tijdens het Eurovisie Songfestival, na een incident met een cameravrouw net na zijn optreden in de tweede halve finale.

Zowel NPO als AVROTROS hebben bezwaar gemaakt tegen deze beslissing. AVROTROS claimt dat het incident slechts om een “dreigende beweging” ging, terwijl de European Broadcasting Union (EBU) aangeeft dat de cameravrouw een ander verhaal heeft.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Bovendien meldde de Zweedse krant Aftonbladet dat haar camera ernstig beschadigd raakte tijdens het voorval.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Informatie over Twan van de Nieuwenhuijzen, het hoofd van de selectiecommissie, vertelde RTL Boulevard dat Klein het onder de omstandigheden redelijk goed doet.


Het weekend werd door hem omschreven als emotioneel en gecompliceerd, waarbij de emoties nog niet volledig zijn verwerkt.


“We zijn natuurlijk heel erg teleurgesteld,” voegde hij toe. Ondanks de tegenslag heeft het team de finale gevolgd, zij het met gemengde gevoelens.


Klein heeft zelfs deelgenomen aan een afterparty van het Songfestival. “Joost is een knappe en sterke persoonlijkheid. Zo staat hij daar in en zo gaat hij ermee om,” concludeerde Twan.


Deze editie van het songfestival zal niemand inderdaad snel vergeten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven