Kasteel van Doornroosje in de Efteling is weer open: Wat is er gebeurd?

doornjpg

In Nederland staat de Efteling bekend als het grootste en mooiste attractiepark, dat meerdere prijzen heeft gewonnen.

In 2017 werd de Efteling zelfs uitgeroepen tot het mooiste en beste park ter wereld door Amerikaanse beoordelingen. Ondanks deze lof ontvangt het park regelmatig kritiek van Nederlandse bezoekers over de stijgende prijzen.

Dit jaar zijn de entreeprijzen voor het eerst boven de 50 euro gestegen, en ook de kosten voor eten en drinken in het park zijn verhoogd, waarbij frisdrank zelfs duurder is dan in Disneyland Parijs.

Deze stijgingen worden deels verklaard door de hoge kosten van onderhoud en renovaties die nodig zijn om het park in optimale conditie te houden.

Recentelijk heeft het Kasteel van Doornroosje een grondige renovatie ondergaan na maanden van sluiting voor het publiek, wat enige overlast veroorzaakte voor bezoekers.

Niet alleen de buitenkant van het kasteel is opgeknapt, ook de facade van Doornroosje zelf heeft een make-over gekregen.

Het lijkt erop dat de kenmerken van Doornroosje aanzienlijk zijn veranderd, wat leidt tot speculatie over mogelijke plastische chirurgie, vergelijkbaar met Barbie.


De vraag blijft nog even of deze verandering een grap is van een bouwvakker of dat Doornroosje nu een nieuwe aantrekkingskracht heeft voor een ander publiek.

Dit bericht op Instagram bekijken
author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven