De Zweedse politie denkt dat Joost Klein aangeklaagd zal worden: ‘De kans is groot’

joost 1 1jpg

De Zweedse politie heeft sterke aanwijzingen dat het Openbaar Ministerie van Zweden Joost Klein (26) zal vervolgen.

Deze actie is het gevolg van een onderzoek naar een incident achter de schermen van het Eurovisiesongfestival, waarbij Klein betrokken zou zijn geweest bij een confrontatie met een cameravrouw.

Emil Andersson, het hoofd van het onderzoeksteam van de politie in Malmö, heeft aan de Zweedse omroep SVT gemeld dat de waarschijnlijkheid van vervolging hoog is.

“De prognose is gunstig en we voorzien hoogstwaarschijnlijk een vervolging,” verklaarde Andersson. Een woordvoerder van de Zweedse politie was echter niet in staat om dit te bevestigen aan het ANP.

De overdracht van het dossier naar het Openbaar Ministerie moet nog plaatsvinden, maar dit wordt verwacht in het begin van juni.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

In een zaak zoals die van Klein is er een versnelde juridische procedure vanwege sterk bewijsmateriaal en de aard van het misdrijf. Normaal gesproken duurt dit proces zes tot acht weken, maar in dit geval is er haast bij.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Klein heeft al een voorlopige datum gekregen voor de behandeling van zijn zaak, maar zijn management is niet bereikbaar voor commentaar.


De klacht tegen Klein is ontstaan na een incident op het Eurovisiesongfestival, waarbij een medewerkster beweerde dat Klein een bedreigende beweging maakte omdat ze hem filmde tegen de afspraken in.


Na het politieonderzoek heeft de European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het songfestival, besloten Klein te diskwalificeren voor de finale. Tot nu toe heeft Klein zelf nog niet gereageerd op de situatie.


Joost heeft al een datum ontvangen voor de behandeling van zijn zaak!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven