Had toch meer verwacht: Dit magere inkomen verdient een GTST acteur per maand!

WhatsApp Image 2024 04 12 at 162559 3jpg

In de afronding van het 34ste seizoen van het langlopende Nederlandse televisiedrama Goede Tijden, Slechte Tijden komen we tot een verrassende constatering over het gemiddelde salaris van een GTST-acteur.


Namen zoals Katja Schuurman, Erik de Vogel, Isa Hoes, Fajah Lourens, Babette van Veen en Ferry Doedens komen naar voren als succesvolle acteurs wiens carrières zijn begonnen in GTST.

Voormalig vlam Katja Schuurman doet onthulling: 'Ze wilde wel zes keer per dag'

Veel aspirant-acteurs dromen van een rol in de serie, maar de werkelijke verdiensten blijken vaak lager dan verwacht te zijn.


Acteurs moeten vaak nevenactiviteiten ondernemen om rond te komen, zoals Fajah Lourens die haar ervaring deelde over haar salaris van €1350 bij aanvang en €2000 bij vertrek drie jaar later.

Enorm groot verdriet voor Fajah Lourens: 'Ik denk wel dat dit had moeten gebeuren'

Ze deelde zelfs handtekeningen uit op de kermis om extra geld te verdienen, maar beschouwde deze periode als waardevol voor haar carrière.

Enorm groot verdriet voor Fajah Lourens: 'Ik denk wel dat dit had moeten gebeuren'

Babette van Veen onthulde dat ze tussen de €5000 en €7000 netto verdiende bij haar terugkeer naar Meerdijk.


Naast haar rol in de serie is ze actief in theater en heeft ze een eigen kledinglijn.


Met de opkomst van sociale media vinden veel sterren manieren om extra inkomen te genereren naast hun acteerwerk, wat begrijpelijk is.

De terugkerende aanwezigheid en de langdurige inzet van acteurs op de set getuigen van het plezier dat ze halen uit hun werk. Erik de Vogel en Caroline de Bruijn spelen bijvoorbeeld al meer dan 25 jaar in de serie.

Over hun salaris doen ze geen exacte uitspraken, maar ze suggereren dat het ergens tussen de Balkenendenorm en een bovengemiddeld salaris ligt. Er wordt gefluisterd dat dit bedrag rond de €10.000 euro bruto per maand per persoon ligt.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven