Zoek hulp: Oudere man in rolstoel in Breda slachtoffer van gewelddadige beroving

oudje 1jpg

Op een kalme zaterdagmiddag in Breda werd een 75-jarige man in een rolstoel het slachtoffer van een gewelddadige beroving.

Tijdens zijn rit langs de Langendijk werd de man benaderd door een jonge man met een vraag over de tijd in de buurt van het Dr. Struykenplein.

Nadat ze kort hadden gesproken, gingen ze ieder hun eigen weg, althans dat leek zo.

Echter, plotseling voelde de oudere man twee krachtige handen rond zijn nek die zijn twee gouden kettingen met kracht vastgrepen en wegtrokken.

De dader, een jongeman, maakte haastig dat hij wegkwam en rende in de richting van de Jacob Catsingel.

Dit voorval, gebeurd terwijl het slachtoffer onderweg was om bloemen te kopen voor Moederdag, heeft hem behoorlijk geschrokken achtergelaten. De politie meldt dat de man striemen op zijn nek heeft van de aanval.


In het beschrijven van de vermoedelijke dader wordt gemeld dat het om een jonge man van ongeveer 17 à 18 jaar oud gaat. Hij heeft een lengte van ongeveer 1.80 meter, een Noord-Afrikaans uiterlijk, zwart haar en een gladgeschoren gezicht.


Tijdens de beroving droeg de dader een zwarte spijkerbroek en een gestreept T-shirt. De lokale politie vraagt mensen met aanvullende informatie om zich te melden, om op die manier de dader snel te kunnen opsporen en gerechtigheid te kunnen brengen voor het slachtoffer.


Verschrikkelijk! Lees hier het signalement van de dader:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven