Ideale oefeningen voor thuis: Op deze manier blijf je fit.

Dit klinkt velen vast bekend in de oren, je zou wel weer graag willen beginnen maar sporten, echter heb je geen zin om naar een sportschool te gaan. Gelukkig hoe je niet persé naar de sportschool te gaan om te sporten, want je kunt ook prima allerlei oefeningen doen vanuit je eigen huis. Op internet zijn vele oefeningen te vinden en ook op de televisie zijn er programma’s zoals Nederland in Beweging. Hoe fijn is het om te sporten vanuit de woonkamer, lekker op je eigen tempo.

Vind sportoefeningen die bij je passen

Thuis kun je zelf beslissen welke oefeningen je wil doen en het fijne is dat je hier helemaal geen speciale attributen voor nodig hebt. Thuis zijn er zat mogelijkheden om in beweging te blijven en zo is de trap een goed alternatief voor een fitnessapparaat. Zo kun je trap gebruiken als step om je bilpartij te trainen.

Realistische doelen

Belangrijk is om te weten wat je wil bereiken. Wil je trainen om je fitter te voelen en eer energie te krijgen of heb je grotere doelen. Het is raadzaam om doelen te stellen met tussenstappen, als je te grote doelen opstelt, kan de moed je namelijk al snel in de schoenen zakken.

Plan je oefeningen in en maak ruimte

Om vol te houden is het raadzaam om sportmomenten te plannen. Door een schema te maken voorkom je dat het sporten erbij in schiet. Plan een sportmoment of meerdere sportmomenten per week.

Doe minstens de helft van je geplande sportsessie

Sporten moet wel plezierig zijn en blijven, als het een verplichting gaat worden is de kans groot dat de moed je al snel in de schoenen gaat zakken. Het kan natuurlijk gebeuren dat je een keer echt geen zin hebt, maar verschuif je oefeningen dan wel naar een andere dag. Lukt een andere dag in de week niet, probeer dan in ieder geval de helft van je oefeningen te doen, dan ben je toch actief bezig geweest en voorkom je teleurstelling

Beloon jezelf na het sporten

Jezelf belonen is ook belangrijk. Ben je al een periode goed bezig, verwen jezelf dan met iets leuks, uiteraard is het wel slim om ongezond eten links te laten liggen. Een nieuwe sportoutfit of nieuwe gympen of een heerlijk warm bad met een heerlijk muziekje op de achtergrond.

author avatar
Anja V.
Hoi. Ik ben Anja V., een studente journalistiek en parttime redactrice. Met een mix van jonge energie en analytische scherpte breng ik mijn passie voor verhalen tot leven. Dit artikel is het resultaat van mijn toewijding en visie.
Scroll naar boven