Wees op je hoede als je met vakantie gaat: Inbrekers gebruiken deze nieuwe truc!

inbrrjpg

Het fenomeen inbraak bestaat al eeuwen, maar de manieren waarop dieven huizen selecteren om binnen te dringen, blijven veranderen.

Recentelijk is er een nieuwe truc opgedoken, zoals gemeld door het AD: het gebruik van tuinaarde.

In Rotterdam is deze methode de laatste tijd meerdere keren waargenomen, waar bewoners een hoopje aarde op hun deurmat aantroffen.

De politie geeft aan dat dit een manier is om te testen of bewoners thuis zijn of niet.

Een schone drempel wijst er vaak op dat iemand thuis is en de aarde heeft verwijderd. Dit is geen compleet nieuwe aanpak.

Vroeger werden vergelijkbare tactieken toegepast, zoals het plaatsen van takjes of papiertjes onder de deur om te kijken of ze na een paar dagen nog steeds onaangeroerd waren.

Dit kon aangeven dat de bewoners weg waren. Deze sluwe methoden laten zien hoe inventief inbrekers kunnen zijn.

Naast materiële schade mag het emotionele effect van een inbraak niet onderschat worden. Voor velen is hun huis een toevluchtsoord en een inbraak kan een diepe impact hebben op dat gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Het gaat verder dan alleen spullen kwijtraken; het is een schending van de persoonlijke levenssfeer die diepe emotionele sporen kan achterlaten.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven