Hoeveel kost het om Glennis Grace 30 minuten lang te laten optreden op jouw feestje?

WhatsApp Image 2024 05 15 at 071454 1jpg

Beschrijving van Glennis Grace, ook bekend als Glenda Batta, die op 19 juni 1978 in Amsterdam werd geboren en die nu een van de gerenommeerde Nederlandse zangeressen is.

Ze staat bekend om haar indrukwekkende beheersing van zowel het Nederlands als het Engels in haar muzikale optredens, waardoor ze niet alleen in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten grote bekendheid heeft vergaard.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar carrière begon op jonge leeftijd; toen ze slechts 11 jaar oud was, trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze werd geïntroduceerd door Audrey Hepburn en de aandacht trok van niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Julio Iglesias was zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Als 16-jarige bracht Glennis een opvallende performance in de Soundmixshow, waar ze Whitney Houston’s “One moment in time” zong en als winnares gekroond werd.

In 2005 zette Glennis een belangrijke stap in haar muziekcarrière door deel te nemen aan het Nationaal Songfestival met het nummer “My impossible dream”, waarmee ze won en Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Vervolgens heeft ze samengewerkt met Evert Abbing aan haar Nederlandstalige album, wat een nieuw avontuur was gezien haar focus tot dan toe voornamelijk lag op Engelstalige nummers. Dit resulteerde uiteindelijk in de release van de single “Dansen met het leven”.

Echter brak ze pas echt door in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”, waardoor ze nationale bekendheid verkreeg nadat Wendy van Dijk emotioneel werd tijdens haar optreden in het programma “Life & Cooking”.

Deze gebeurtenis markeerde een nieuwe fase in haar muziekcarrière met een unieke stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

In 2011 werd Glennis Grace door onder andere Buma Stemra erkend als de Beste Zangeres van Nederland na de vruchten van haar verandering te hebben geplukt.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Met het nummer “Habanera” won ze het populaire tv-programma “Van Popster tot Operaster” en werd ze geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland na een vijfjarige studie aan het conservatorium.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, dat werd opgenomen tijdens haar eerste soloconcert, en was ze te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Wie Glennis wil boeken voor een evenement, moet rekening houden met een starttarief van 8500 euro voor een optreden van een half uur.

Collega’s die minder zuiver zingen vragen veel meer!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven