Glennis Grace komt misschien naar jouw feest: Kosten voor een optreden van 30 minuten!

WhatsApp Image 2024 05 10 at 143449jpg

Ontdek Glennis Grace, geboren als Glenda Batta op 19 juni 1978 in Amsterdam; ze is een geprezen Nederlandse zangeres.

Ze staat bekend om haar vaardigheid in zowel de Nederlandse als Engelse taal, wat haar faam heeft gebracht zowel in Nederland als in de Verenigde Staten.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale carrière begon op jonge leeftijd; bij slechts 11 jaar oud trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze werd voorgesteld door niemand minder dan Audrey Hepburn en de aandacht trok van Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Haar talent maakte zo’n indruk dat ze werd uitgenodigd om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Op 16-jarige leeftijd schitterde Glennis in de Soundmixshow. Ze vertolkte Whitney Houston’s “One moment in time” en kwam als winnares uit de bus.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

Haar carrière kreeg een boost in 2005 toen ze deelnam aan het Nationaal Songfestival. Met de ballade “My impossible dream” vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing nam ze een Nederlandstalig album op, wat een nieuwe uitdaging was gezien haar focus op Engelstalige nummers. Dit leidde tot de release van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Haar grote doorbraak volgde in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”. Haar uitvoering raakte Wendy van Dijk tijdens het programma „Life & Cooking” emotioneel en bezorgde Glennis nationale bekendheid.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

In een nieuwe fase van haar carrière markeerde dit moment een unieke stijl die destijds geen andere Nederlandse artiest evenaarde.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Deze verandering leverde positieve resultaten op, aangezien Glennis Grace in 2011 door onder andere Buma Stemra werd erkend als de Beste Zangeres van Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Ze won ook het populaire tv-programma “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera” en werd na een vijfjarige studie aan het conservatorium geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert. Ze was ook te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Een optreden van een half uur door Glennis boeken? Dat kost een starttarief van 8500 euro.

Verdienstelijk in dertig minuten tijd!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven