Tijdens rustige avonden of na een avondje uit is er vaak één snack die opvalt: de döner kebab.
Of je nu na het werk door de stad loopt of na een avondje uit de club verlaat, de aantrekkingskracht van een sappige kebab is moeilijk te weerstaan.
Heb je je ooit afgevraagd wat er precies in die kebab zit? Voor één man veranderde een bezoek aan een kebabfabriek volledig zijn kijk op deze geliefde snack.
“Er is maar één ding waar je aan kunt denken: een dikke, vette, smerige kebab, natuurlijk.” verklaarde hij. Terwijl sommige producenten beweren dat hun kebabs voornamelijk lamsvlees bevatten, is dit niet altijd het geval.
Een werknemer in de fabriek onthulde dat er gevallen zijn geweest waarin varkensvlees werd ontdekt in kebabs die als lamsvlees werden verkocht—een onaanvaardbare
In de praktijk is dit vooral relevant voor de moslimgemeenschap.
Om een dieper inzicht te krijgen, zijn er negen kebabs van verschillende locaties naar een DNA-laboratorium gestuurd voor grondige analyse.
“In bepaalde gevallen is er zelfs varkensvlees aangetroffen, wat voor de moslimgemeenschap volstrekt onaanvaardbaar is,” merkte de medewerker van de fabriek op.
De kebabs zijn door forensisch wetenschapper Paul Hancock onderzocht op aanwezigheid van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, en zelfs meer exotische vleessoorten zoals paard of ezel.
De resultaten waren verrassend: “slechts één van de negen geteste kebabs bevatte uitsluitend lamsvlees.”
1. Voor de moslimgemeenschap is dit absoluut onaanvaardbaar!
2. Dit onderzoek onthult dat de inhoud niet altijd is wat je denkt…
3. Grote kans dat je de kebab voortaan niet meer neemt!
4. En zo worden de consumenten voor de gek gehouden!
5. De uitkomst van het onderzoek is absoluut zorgwekkend!