Engelsen zijn nog steeds boos op Ronald Koeman: ‘Ik zal die avond nooit vergeten’

rk 1jpg

De halve finale van het EK tussen Nederland en Engeland roept bij Engelsen nog altijd herinneringen op aan Ronald Koeman. De bondscoach van Oranje wordt door velen in Engeland nog steeds met grote afkeer bekeken.

In oktober 1993 zorgde Ronald Koeman in Engeland voor veel ophef.

Destijds was de huidige bondscoach van Oranje de aanvoerder van het Nederlands elftal en speelde een belangrijke rol in de wedstrijd waarin Nederland zich kwalificeerde voor het WK in de Verenigde Staten.

Bij een gelijke stand maakte Koeman een overtreding waarvoor hij slechts een gele kaart kreeg in plaats van een rode kaart en een penalty tegen.

Dit zorgde voor veel woede bij de Engelsen, vooral toen Koeman later in de wedstrijd een vrije trap mocht nemen en scoorde.


In een cruciaal moment tijdens een voetbalwedstrijd werd een keuze gemaakt die tot op heden vraagtekens oproept. Deze beslissing, waarbij Dennis Bergkamp werd gepasseerd voor Ronald Koeman, leidde uiteindelijk tot een WK-kwalificatie voor Nederland, terwijl Engeland thuis moest blijven.


De emoties die loskwamen bij de Engelse bondscoach Graham Taylor na deze gebeurtenis waren overduidelijk en zijn reactie, in de vorm van de woorden “Do I not like that”, is nog steeds een veelgeciteerde uitspraak in Engels sportieve kringen.


Met de recente aankomende wedstrijd tussen Nederland en Engeland wordt de pijn van deze gebeurtenis weer opgerakeld bij de Engelsen. Een tweet die de beelden uit 1993 deelde, herinnert mensen aan die avond met de bekende uitroep “Do I not like that!”.


In de aanloop naar de aanstaande wedstrijd tussen Engeland en Nederland delen velen nog steeds de gevoelens van onrechtvaardigheid die Ronald Koeman bij hen oproept. “Ik zal die avond in oktober 1993 nooit vergeten,” schrijft een persoon die nog steeds worstelt met deze herinneringen.


1. Deze gevoelens zitten heel diep bij vele Engelsen…
2. De Engelsen zijn die bewuste avond nooit vergeten…
3. Die bewuste avond kunnen velen zich nog herinneren…
4. Tot op de dag van vandaag hebben ze een hekel aan hem!
5. Grote kans dat velen Engelsen woensdag gaan fluiten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven