Moet je eieren in de koelkastdeur bewaren? Lees hier waarom dat geen goed idee is!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 150339jpg

Ben jij ook altijd ervan uitgegaan dat het speciale eierenvakje in de deur van je koelkast dé juiste plek was om eieren te bewaren?

Vaak wordt dezelfde aanname gemaakt. Toch is gebleken dat deze plaats niet optimaal is om de kwaliteit van je eieren te behouden.

Door het regelmatig openen van de koelkastdeur ontstaan temperatuurschommelingen die afbreuk kunnen doen aan de versheid van je eieren.

Vlatka Lake, expert bij Space Station, bevestigt dat de voortdurende veranderingen in temperatuur de houdbaarheid van eieren aanzienlijk kunnen verminderen. Maar maak je geen zorgen, er is een eenvoudige oplossing voor dit probleem.

Het advies is om eieren in hun originele verpakking te bewaren en deze achterin de koelkast te plaatsen, waar de temperatuur het meest stabiel blijft.


Door deze methode te gebruiken, worden je eieren minder blootgesteld aan temperatuurwisselingen, wat resulteert in een langere houdbaarheid en het verminderen van risico op bacteriegroei.


Ondanks dat je mogelijk minder snel ziet hoeveel eieren je nog hebt, wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen van het behouden van een stabiele bewaartemperatuur.


Dus de volgende keer dat je je eieren na het boodschappen doen automatisch in de koelkast legt, herinner jezelf dan aan deze tips.


Een kleine verandering in hoe je je eieren bewaart, kan een groot effect hebben op de kwaliteit van je ontbijt. Volg deze eenvoudige stap om ervoor te zorgen dat je eieren zo vers mogelijk blijven.


Ik heb ze er direct uitgehaald!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven