Efteling verhoogt prijzen voor eten en drinken vanaf juni

eftejpg

Een dagje uit in de Efteling blijft populair voor alle leeftijden. De toegangsprijzen zijn echter de afgelopen jaren flink gestegen, waardoor gezinnen met een beperkt budget moeite hebben om het te betalen.

De entreeprijzen voor het park in Kaatsheuvel variëren tussen de 38 en 51 euro. Daarnaast moeten bezoekers ook betalen voor het parkeren van hun auto.

Nadat je lang in de rij hebt gestaan voor attracties, krijg je ongetwijfeld trek en zijn er diverse eetgelegenheden beschikbaar.

Bij een dagje uit betaal je vaak meer voor eten en drinken. De prijzen in de Efteling waren al hoog, maar volgens de website Looopings zullen ze nog verder stijgen.

Voorheen kostte een flesje ice tea 3,90 euro, maar nu zal dit 4,30 euro zijn. Een klein blikje cola, fanta of cassis was eerst 3,70 euro en wordt nu 4,10 euro.

Zelfs een flesje water zal nu 3,70 euro kosten. Interessant genoeg vraagt zelfs Disneyland Parijs minder voor deze items.


Ook Loopings rapporteert andere prijsstijgingen. Een patatje speciaal wordt nu verkocht voor 4,40 euro, een stijging van 50 eurocent.


Voor een broodje Unox moet je nu dieper in de buidel tasten, want de prijs is gestegen naar 5,50 euro, een toename van één euro ten opzichte van voorgaande prijzen.


Naast voedselprijzen stijgen ook de tarieven van abonnementen. Vorig jaar kostte een jaarabonnement 215 euro. In januari van dit jaar steeg die prijs naar 250 euro. Vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementspakketten beschikbaar:


  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

De aanzienlijke prijsverhogingen hebben geleid tot kritiek van bezoekers. Deel je mening op Facebook en informeer anderen over deze veranderingen, zodat zij niet voor verrassingen komen te staan.


1. Zo dat is even schrikken! Niet normaal zeg..
2. Zin in een broodje UNox? Nu niet meer!
3. Even een snack tussendoor met het gezin is niet meer te betalen!
4. Je eigen eten en drinkwaar meenemen is goedkoper
5. Wat een bedragen, schandalig!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven