EBU heeft een verklaring gegeven over de diskwalificatie van Joost Klein.

jjjpg

Recent heeft de European Broadcasting Union (EBU) haar verklaring over de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival bijgewerkt en verduidelijkt.

De organisatie bevestigt opnieuw haar besluit om Klein uit de competitie te verwijderen, waarbij de focus ligt op het feit dat zijn handelingen in strijd waren met de wedstrijdregels die bedoeld zijn om een veilige werkomgeving voor alle medewerkers te waarborgen.

De EBU verduidelijkt dat de beslissing tot diskwalificatie volgde na een “grondig intern onderzoek” dat de goedkeuring kreeg van zowel het bestuur als de Eurovision Song Contest Reference Group, een adviserend orgaan van het festival.

Vanwege de omstandigheden en het aanstaande juridische proces besloot de organisatie dat het niet gepast was om Klein te laten deelnemen aan de finale.

De EBU ontkracht ook de publieke perceptie zoals die naar voren is gekomen op social media en in sommige reacties, door te stellen dat deze niet overeenkomt met de verklaringen van medewerkers en andere getuigen die gedeeld zijn met zowel de organisatie als de Zweedse politie.


De EBU heeft ervoor gekozen om geen verdere commentaren te leveren met betrekking tot de zaak vanwege het lopende juridische proces.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

In de tussentijd hebben de NPO en AvroTros formeel bezwaar aangetekend tegen de diskwalificatie van Klein, waardoor de zaak nog meer aandacht krijgt.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Dankzij dit hele incident heeft Joost Klein zichzelf goed geprofileerd; zijn nummer wordt veel gestreamd in verschillende landen.


Tot op heden blijft het een mysterie wat de werkelijke waarheid is, aangezien iedereen met een ander verhaal naar voren komt. Joost zelf heeft nog niet gereageerd op de kwestie.


EBU vilt haar statement aan met deze nieuwe informatie!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven