Het heeft lang geduurd: EBU legt eindelijk uit waarom Joost Klein is gediskwalificeerd!

WhatsApp Image 2024 07 01 at 112445jpg

In een opmerkelijke ontwikkeling in de wereld van het Eurovisiesongfestival zal de European Broadcasting Union (EBU) volgende week de resultaten van een onafhankelijk onderzoek naar het recente festival openbaar maken.

Dit werd gemeld door de Zwitserse krant Blick. Problemen deden zich voor tijdens het afgelopen Songfestival, waaronder de diskwalificatie van de Nederlandse deelnemer Joost Klein en klachten van verschillende delegaties over de sfeer achter de schermen.

Onder andere winnaar Nemo en de Ierse deelnemer Bambie Thug uitten kritiek op de gang van zaken.

Als reactie hierop kondigde de EBU aan dat er een onafhankelijk onderzoek zal worden uitgevoerd om het festival te evalueren en lessen te trekken voor toekomstige edities.

“Ter versterking van het Eurovisie Songfestival hebben we een onafhankelijke expert gevraagd om het songfestival van 2024 in Malmö te onderzoeken en om de inzichten en lessen te delen met de bestuursorganen van de EBU,” verklaarde de organisatie.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Na het afronden van het onderzoek wordt het rapport volgende week eindelijk gepresenteerd, na een lange wachttijd.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Er wordt verwacht dat het rapport ook zal ingaan op het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein, waarbij hij betrokken was bij een voorval met een cameravrouw.

Meer dan twee maanden na het incident zijn er nog steeds weinig details bekend. De manier waarop de diskwalificatie werd afgehandeld, kreeg kritiek van de EBU. Het is momenteel onduidelijk of Nederland zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival van 2025.

AVROTROS heeft eisen gesteld aan de EBU voor wijzigingen in het proces. De deelname van Nederland aan het evenement zal afhangen van de vervulling van deze eisen.

Daarnaast is het opgemerkt dat andere landen, zoals Noorwegen en Luxemburg, het idee overwegen om eventueel niet meer deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival.

1. Er moest dringend actie ondernomen worden, er is genoeg afwachting geweest!
2. Onderzoek is uitgevoerd door een externe specialist.
3. Een grote enthousiasme in de Eurovisiesongfestival gemeenschap!
4. Er was veel anticipatie van onze kant en van andere landen!
5. Uiteindelijk is er duidelijkheid gekomen vanuit het songfestival!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven