Joost Klein toch niet gediskwalificeerd: ‘Wat weten zij wat wij niet?’

josstjpg

Er is goed nieuws voor Joost Klein: hij mag weer deelnemen aan de volgende editie van het Eurovisie Songfestival. De eerdere diskwalificatie is teruggedraaid, waardoor hij niet langer uitgesloten is van deelname.

Tijdens een interview met de Zweedse radiozender P4 bevestigde Jean Philip De Tender, hoofd van de EBU, dat Joost Klein weer welkom is bij het Eurovisie Songfestival.

Opmerkelijk genoeg valt dit besluit samen met een lopende zaak in Zweden waarbij Joost betrokken is vanwege een incident met een cameravrouw.

Desondanks heeft de EBU laten weten dat Klein volgend jaar kan terugkeren, mits AVROTROS hem kiest als kandidaat voor Eurovisie 2025.

Of Nederland volgend jaar zal deelnemen aan het songfestival is nog onzeker. AVROTROS wacht enkele structurele aanpassingen van de EBU af voordat er een besluit wordt genomen.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Er wordt momenteel overwogen door Zwitserland en Luxemburg om zich terug te trekken van deelname aan het songfestival.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Volgens de Tender heeft geen enkel land zich officieel teruggetrokken en staat de deadline voor beslissingen gepland aan het einde van september.

Gisteren bracht de EBU eindelijk het langverwachte rapport uit over het songfestival van 2024, waarin een nieuwe positie genaamd de ESC-director werd geïntroduceerd om te zorgen voor een goed verloop van het evenement.

In het rapport werden opvallend genoeg geen details gegeven over klachten van onder andere winnaar Nemo en zangeres Bambi Thug, en evenmin over de diskwalificatie van Joost Klein.


Omtrent de recente ontwikkelingen zijn er diverse reacties. Aran Bade van RTL Boulevard heeft het rapport voornamelijk bestempeld als een herhaling van al bekende zaken.

1. Dit is toch eigenlijk de omgekeerde wereld.....
2. EBU komt met bijzonder nieuws terwijl er nog een zaak loopt
3. Bijzonder dat de EBU met deze mededeling komt...
4. Velen zetten vraagtekens bij de beslissing van de EBU
5.

Op diverse sociale media, waaronder X, worden door een aantal individuen vraagtekens gezet bij de beslissing van de EBU om Joost Klein wederom toe te laten, gezien de huidige juridische kwestie in Zweden.


1. Bijzondere mededeling van de EBU..
2. Dit is toch een beetje de omgekeerde wereld…
3. Velen zetten vraagtekens bij deze beslissing.
4. Toch vreemd daar eer nog een zaak loopt in Zweden…
5. Nadere toelichtingen ontbreken in het rapport

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven