Laagtepunt in Steenrijk Straatarm: Waarom toont de cameraploeg dit?

geld8 1jpg

De laatste aflevering van “Steenrijk, Straatarm” volgt ondernemers Jordy en Senna terwijl ze een week ruilen met Maria en haar zoons.

Naast het ruilen van levens, krijgen ze de verantwoordelijkheid over hond Bo, wat zorgt voor opwinding bij het publiek en verschillende reacties op sociale media.

Weet jij wat je moet doen als je geld vindt op straat? Het antwoord is verrassend!

In deze aflevering ervaren ondernemers Jordy en Senna het leven van moeder Maria en haar zoons Ruben en Raffaël.

Door een ernstige nekhernia kan Maria niet meer werken en is ze afhankelijk van een bijstandsuitkering, terwijl haar huis met vele gebreken kampt.

Terwijl Maria en haar gezin moeten rondkomen met weinig middelen, hebben Jordy en Senna maar liefst 2000 euro per week tot hun beschikking.

De schokkende levensomstandigheden van Maria hebben een impact op Jordy en Senna. “Ik denk wel dat dit een ouder pijn doet,” delen ze.

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil'

Onder de uitdagingen van het huis, is het zorgen voor hond Bo een belangrijke taak voor Jordy en Senna. Het wordt al snel duidelijk dat de hond ziek is, wat voor enig ongemak zorgt.

Familie Khaled heeft niet genoeg aan uitkering: Leefgeld is maar 150 euro per week

Bekijkers zijn geschokt, vooral vanwege de uitgebreide weergave van de scène waarin de hond problemen heeft. Op sociale media wordt het beschreven als ‘een dieptepunt’.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Sommige kijkers uiten ook hun ongenoegen over Maria’s uitgavenpatroon. Tijdens het winkelen koopt ze een lingeriesetje van 400 euro voor zichzelf, wat tot verbaasde reacties leidt.


“In geen 400 jaar dat ik zoveel uitgeef aan lingerie,” schrijft een kijker op sociale media. Anderen vragen zich af of dit idee van de productie was.


1. Kijkers zijn in shock door deze bizarre scene!
2. Op social media wordt het een dieptepunt genoemd
3. Dit is toch te triest voor woorden…
4. Hopen dat deze aflevering geen herhaling op tv gaat krijgen.
5. De scene wordt uitgebreid in beeld gebracht…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven